Atle Lundhaug

Litt av en dag.

Det var i dag vi skulle ha gjort så mye og fikk gjort så lite. Vi skulle tatt litt rengjøring før vi hadde planlagt hendletur med mor. Det ble ingen rengjøring for tida gikk fra oss rett og slett. Før brukte jeg ta dette på kvelden, men nå er det jo så mye lengre lyst at vi prøver holde oss mest ute. Det er jo i håp om at det blir litt mer søvn men vi sitter fast i 5-6 timer utenom det hun tar foran tv’n da. Med de har hun jo kanskje nok etter de vanene vi hadde fra før. Får håpe det blir litt flere. Det burde jo bli det nå med Vallergan.

Det å gå i butikker med ei gammel dame og i tillegg en til som har Alzheimer blir en omstendig greie. Alt blir liksom i feil rekkefølge, men nå har jeg fra før mastergrad i tålmodighet så jeg overlevde alt.

Litt kaffe fikk vi også da vi var på Helsetunet 2A med en blomst. Veldig hyggelig å komme inn der for her blir man tatt imot som en kongelig.

Det ble noen plastposer på de to damene og deres sherpa, men det var en stund siden mor var i butikken så det ble vel et fint avbrekk i en litt trist hverdag. Vi ble lenge for hun var i det gode lynne og ville nok ha litt selskap. Eli var også såpass rolig at det gikk å slappe av litt. Vi får ordne litt i morgen også for det er en del ting som må gjøres for å lette mors hverdag. Hun er ikke vant til å ordne alt selv.

Vi hadde en riktig koselig familiedag faktisk og fikk pratet mye om gamledager da hun og far hadde fjøset fullt av melkekyr. Får vel prøve bruke litt tid på dette også.

Skulle ønske så veldig at vi kunne få litt kontroll på denne uroen som gir disse uforklarlige magesmertene som minner litt om menssmerter sier hun. Er det tilfeldig tro ? Vi skal nok bestille oss en time på Unilab og få en CT undersøkelse av henne etter påske tenker jeg. Det kan vi jo ordne selv.

Vi har det riktig så trivelig nå i kveld, men det er vel ingen grunn til å tro at det varer til vi legger oss. Så får vi håpe på en natt med mye søvn. Vi har jo tross alt holdt i gang en lang dag.

Det var vel Friedrich Nietzsche som sa.

Det er ingen liten kunst å sove, for å mestre den må man være våken hele dagen.