Atle Lundhaug

Er det du som er Atle?

Jeg leste i en bok den het “ 10 tanker i hodet og ingen på papiret “ og den er en veiledning med tips til de som har ADHD. I følge min far så hadde jeg dobbel dose av det, men det var før sykdommen var oppfunnet sa han. Kanskje hadde han rett for nå er det et tankekaos inne i toppetasjen min. Mulig er urokråka en del av det ettersom hun jo var opp og trimmet kl. 03.00 i natt. Jeg ga henne 10 mg Vallergan kl. 21 så den hjalp ikke stor i natt. Tålmodighet må nok til her som med alt annet for dette har vi ikke prøvd før. Tidspunktet og dosering blir vel begge viktige. Vi får prøve litt en kort måned og så en ny runde til legen.

Det skrev jeg i går kveld og så ble det liksom ikke mer. Nok ei urolig natt ble det på oss selv om vi nå bruker sovehjelp. Ser ut til at 5 timer er det hun sover i perioder uansett og så har vi perioder der hun sover 7 – 8 timer. Det er nok flest av de med 5 timer det er sikkert og visst. I dag var jeg veldig trøtt for disse tankene som svever rundt hodet ville ikke slippe taket. Jeg bruker være veldig bra på å tømme hodet, men nå klarte jeg vel ikke det. Ja,ja nå er det for sent for noe mer søvn uansett. Jeg flyttet inntaket av sovehjelpen til en time seinere, men det hjalp lite. Vi får vel holde det rundt der omtrent for det kan være andre årsaker som gjør at hun sover dårlig. Husker jo godt den gangen vi brukte både Imovane, Circadin og Sobril og hun vandret 3 netter omtrent til ende med det innabords. Det var den gang jeg hadde stor tro på kjemien. Nå har jeg lært meg til ikke gjøre det. Om det virker så dårlig bare på de med alzheimer eller ikke det må gudene vite, men jeg mener at alle med en slik eller lignende diagnose er en veldig nedprioritert gruppe så det er ikke så farlig. Dette med alt som blir gjort inn mot disse pasientene ser veldig fint ut i festtaler og som kjent er det ikke så mye som kommer ut av det. Det blir nok bedre rundt 2050 da det sitter minst 50 stk på Stortinget uvitende om hva som venter dem på slutten av det politiske livet. Ikke en gang ventelønn vil hjelpe da.

Det rammer ikke bare en person. Hos oss er vi pr.dags dato 11 stk som får føle på hva ordet DEMENS betyr.

Jeg har mistet kjæresten min og alt jeg drømte for oss, våre barn har mistet mamma og delvis også pappa, det samme har våre barnebarn.

Gullhjertet mitt er i ferd med å miste alle.

“ Er det du som er Atle “ var det jeg våknet til. Så la jeg armene rundt henne og hun trakk seg tilbake. Da vet jeg at det var nok feil Atle. Det var han som er så snill. Kjæresten Atle han er borte.

Skulle ønske alle kunne få prøve dette i et døgn. Det hadde nok vært lærerikt for de fleste.