Low battery, return to home.

Low battery, return to home. Det sier en stemme i fjernkontrollen til drona mi når jeg har fløyet lenge nok. Da kommer den tilbake Home og finner igjen samme plass  fordi der var det trygt å lande.

Inne i hodet mitt blinker ei rød lampe og en stemme sier Low battery, return to home. Jeg har vel fløyet lenge nå og har ikke funnet noen landingsplass som er trygg nok. Home, var en plass som var vår, men når en mangler er det ikke mer Home. Gullhjerte mitt er ikke død, det hadde vært enklere da for så kunne man blitt ferdig med sorgen engang. Vi skal jo alle dø. Gullhjerte mitt lever, men hun mangler og hennes plass skulle være der hun hører hjemme. Det er her i et hjem hun skapte og fylte det opp med blomster og kjærlighet. Det er unaturlig å leve på hver vår kant slik, men så er det ikke vi som er skyld i det, den djevelen heter Alzheimer. 

Når jeg møter noen på veien og de spør om jeg er ute å leter etter motiver til kameraet mitt så bruker jeg svare at jeg leter etter lys. Jeg leter etter lys nå også, men uten kamera. I ettermiddag  fant jeg litt lys, akkurat så mye at kvelden ikke ble så vanskelig. Jeg bruker ringe ned på 3C for å høre hvordan det går. Det gikk bedre nå enn i går og hun var mye roligere. En ting gjorde meg ekstra glad, hun hadde begynt å hekle og med litt hjelp gikk det helt fint. Eli heklet bestandig før, men siste 7 – 8 år tror jeg ikke hun har prøvd engang. Det var lys nok for meg. Jeg trenger ikke mer for å få et motiv i mitt indre kamera. Lykken kan være bitteliten og enda så uendelig stor.

 

4 Kommentar postet

  1. Det som er så bra på et sånt sted er at det er flere hender enn hjemme hos oss selv, og de folka som jobber der er ikke følelsemessig involvert, de er også trent opp til å roe ned, og vet hva de kan gjøre for å distrahere. Jeg synes det er et bra tegn at hun heklet litt, kan være hun føler seg trygg med strammere rammer rundt seg. God start, tenker jeg, min mann holdt på å gå på veggen de første ukene på sykehjem, prøvde å rømme hjem et par ganger også……

    • Jeg er litt heldig som føler at jeg har et personlig forhold til mange på 3C og det gir ubegrenset tillit. Eli vandrer videre så de skal få litt av en oppgave med å distrahere.Tror det også vil gi mye til teamet på 3C for Eli er vel muligens det yngste de har hatt der.Det er en helt annen utfordring med en i god form enn en som er 10 – 20 år eldre.

  2. Så flott at du fant litt lys. At finne det lille lyset er like viktig, som det store.
    Det virker som 3 C er en fin avdeling, så jeg håper du faller til ro nå. Stor klem fra meg.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist