Atle Lundhaug

Når dagen bare forsvinner.

Vet egentlig ikke hvor det ble av denne dagen enda den ble lang. Vi var oppe før kl.7 fullt kjør med støvsuger og mopp. Hun var litt lat idag Eli 😊 så det var ikke mye hjelp å få. Jeg hadde så vidt parkert vaskebøtta da Sonja fra hjemmesykepleien kom susende inn på gårdsplassen. Koslig med nye ansikter og en god prat. Egentlig er dette litt ” helseluksus ” som jeg kaller det for jeg legger frem pillen og hun tar den sjøl så det er vel ikke så nødvendig nå. Det er jo ikke så mange som stikker innom her så det er litt moro også da.

Egentlig var planen treningssenteret idag, men vi leita så lenge etter en unnskyldning for ikke å dra så det ble ettermiddag før vi fant en. Vamp måtte jo ha en langtur idag og det fikk han. Vi fikk oss en tur på et sted vi ikke har gått før. Jeg var litt spent på om Eli kjente seg igjen, men trodde vel ikke det fordi vi hadde gått en omvei vi vanligvis ikke går pga elva. Nå derimot kunne vi gå på isen over elva. Jeg tok skamlig feil for noen hundre meter før vi var framme sa hun hvor vi var. Måtte smile litt for det var akkurat det jeg hadde håpet på.

Det ble litt soving mens jeg gjorde middag for idag var hun trøtt og jeg også for den del. Som jeg har sagt så mange ganger før så begynner vår dag  på kvelden dagen før. I går var vi en tur hos mine foreldre så vi var hjemme litt for seint og da fikk ikke hun sine 2 timer med søvn før vi går til køys. Det ble 8 timer søvn og det ser jeg blir for lite for henne, 10 timer da er alt greit og hun er ikke trøtt på dagen. Rart så følsomt det er med den søvna, men slik er det. I kveld er vi i rute for nå sover hun i gostolen sin og det er bra. Vi fikk oss en runde Yatzy før hun sloknet, moro og fin måte trene hoderegning på. Kommer godt med den Yatzyspillinga for imorra skal vi ned på Helsetunet til vennene våre igjen og da blir det mer Yatzy. Rart, men disse besøksturene gleder vi oss veldig til, Vamp er også med og han har det veldig travelt med å komme seg utav bilen og over plassen. Det og kunne bidra med noe hos de eldre er noe som gir oss veldig mye glede og jeg tror det er viktig for Eli som har vært i et omsorgsyrke. Det med en bråstopp på det nå tror jeg hadde vært rett og slett skadlig.

Slik var det at vår treningsdag ble søkk borte uten engang å bli savnet for vi hadde flere timer uteliv som erstatning. Mange bilder og hodet fullt av inntrykk blir bra det.