Atle Lundhaug

Når sola skinner.

Når sola skinner så gjør den det på alle. Idag var det grått ute, men tross det var vi oppe kl.06.30. Vi klarer oss uten våre gode hjelpere i hjemmesykepleien  helgene, tirsdag og torsdag og det går bra. Slik passe lat morra i pysjamas til kl.12 rett og slett bare kos. Lang frokost for vi liker å sitte se på fugla som vi mater. Et par ekorn har det også blitt. Skjærene og kråkene mater vi også.

Ser du grankvisten som falt av under ei vindkule og fant reddningen i et bringebærkjerr, den overlever nepp men henger der på tross i sola. Slik er det med oss også, vi datt ned fra greina der vi satt så tryggt og berga oss så vidt før vi traff bakken Eli og jeg. Så nå henger vi der litt utrygt like over bakken, men tross alt i sola. Tross gråværet ute så var det sol inne for idag har latteren vært lett å få fram. Litt tårer ble det jo når Eli leste et innlegg der Sannerud var nevnt. Sannerud er akkurat som Alzheimer et ord som man forbinder med noe vondt. Jeg visste heller ikke mye om denne delen av Sykehuset Innlandet før vi havnet der. Det som er litt dumt er at alt som har med psykoatri også er tabubelagt hos folk flest. Kanskje har det med at det ikke synes på utsiden, ikke vet jeg. Menneskesinnet er en kompleks sak og det var bra om vi såkalt friske satte pris på det istedenfor å være fokusert på de med problemer.

Vi pratet litt om oppholdet og jeg fortalte at det var mitt ansvar og ønske at hun skulle bli innlagt der slik at vi kunne få den beste hjelpen. Eli vet at jeg gjør for henne det hun ville gjordt for meg så nå er vi ferdig med tilbakeblikkene håper jeg. Det blir å styre unna heretter. Det ble så klart 30 km på oss også og mye nettbrett. Tida er inne for å følge litt med på FB og IG nå synes jeg. Gamle ferdigheter skal øves inn så nå er det på gang. Nyttig tenkejobbing jobbing. På tide at også hun fyller opp IG kontoen sin med bilder som vi kan se på.

Det ble mye avslapping idag på alle 3 men det var godt det også. Eneste nyttige idag var et par klesvasker og litt støvsuging. Vaskinga får vente til imorra.

Nå sover gullhjertet mitt litt vi tok et lite vinglass hver ikveld og det blir man trøtt av. En helt vanlig kjedelig søndag ble det 💓💓💓