Atle Lundhaug

Noe jeg ikke forstår.

Det har vært litt lite blogg idag, men jeg har gjordt min vanlige leserunde og sluppet noen bilder på Instagram og Flickr. Så har vi jo gått noen turer i skog og mark og fått oss en tur i butikken. Litt grasskløpping ble det også og Eli tok en runde med støvsugeren så slapp jeg det. Vamp har uendelig mye hår han prøver å bli kvitt før varmen kommer, jeg hjelper jo til med børsten, men i år ser det ut til å vare lenge røytinga hans.

Det er noe jeg ikke forstår, noen ganger når vi er ute blandt folk dukker spørsmålet opp » bor du hjemme Eli » Det er da jeg lurer på om vi har beveget oss inn i en annen verden. En gang for lenge siden lovet vi hverandre å holde sammen i gode og ond dager. Fordi hun har fått en sykdom som vi ikke kan gjøre noe med så betyr det ikke at vi har onde dager og det betyr ihvertfall ikke at hun må flytte fra hjemmet sitt. Det er vårt hjem og skulle en bli borte så er det ikke noe hjem lengre. Tenker folk sykehjemm med en gang en person blir dement ? Det jeg vet om sykdommen sier meg at store forandringer vil gi uro, da er inne i min urospiral som jeg skrev litt om igår. Sikkert bare tull, men jeg synes det henger sammen.

Kjærlighet heter det som binder to mennesker sammen. Kjærligheten vi hadde til hverandre var sterk før og den er ikke svakere nå pga sykdommen. Sykdommen klarte ikke engang fjerne Eli’s kjærlighet til meg den gangen hun ikke ante hvem jeg var, hun ventet hele tiden på » gubben sin » De var 6 forferderlige uker å oppleve, men en ting gjorde godt å det var å høre henne kveld etter kveld fortelle om » gubben sin » Hun han ville komme tilbake til henne. Det går ikke å beskrive hva jeg gjennomgikk disse 6 ukene, men en ting var jeg sikker på og det var at en dag ville hun kjenne meg igjen for vi hadde så mye kjærlighet til hverandre og så mange fine minner sammen.

Da håper jeg alle forstår hvorfor Eli bor hjemm. Det er der hun hører hjemme.

Gullhjertet mitt har alzheimer, men alzheimer har ikke henne, å leve med sykdommen er det vi prøver.