Atle Lundhaug

Noen timer i vår verden.

Det er vel litt for hardt tatt i å si at vi hadde en koselig kveld. Det blir jo ikke så koselig av at et menneske rød i ansiktet flyr ut og inn på toalettet i et kjør. I går kveld var det nesten ikke til å holde ut. Som vanlig er det verre enn vanlig når hun har vært på dagsenteret. Hvorfor blir det slik? Er det for å straffe meg fordi vi ikke har vært sammen? Er det uro pga at det er for mye for henne? Blir hun trøtt? Hvorfor? Det er fryktelig slitsomt med denne uroen og nå orker jeg det snart ikke lenger. Vamp stakkar ligger ved beina mine hele kvelden fordi hun går frem og tilbake på toalettet hele tiden. Bortsett fra kveldsturen så har hun mer eller mindre oppholdt seg på badet. En toalettrull gikk det med fra hun kom hjem og til vi la oss kl. 22. Det er nesten helt utrolig.

Det var på et vis forberedelsen til en god natts søvn, men hun sovnet da med en gang vi la oss. Kanskje mest pga Valergan mixture 5mg/ml, 2,5 ml ser ut til å være passe gitt da 1 time før sengetid. Så var det meg da, klokka på veggen viste 1.30 og det var umulig å sovne. Slik blir det når hun er så urolig for da setter et analyseprogram i gang oppe i hodet mitt. Hva gikk feil ? Kunne jeg gjort noe ? Hvordan unngå at det blir slik ? Er det verre/bedre uten Risperdal ? Skal hun i så fall gå på Risperdal hele tiden ? Skader den samme henne ? Så starter hodet opp å lete, lete etter ting som sier NEI og jeg husker i mengder med lest stoff. Bare å stå opp.

 

https://healthline.com

 

FDA warning: Increased risk of death in seniors with dementia warning
This drug has a black box warning. This is the most serious warning from the Food and Drug Administration (FDA). A black box warning alerts doctors and patients about drug effects that may be dangerous
This drug may increase the risk of death in seniors who have dementia (a brain disorder that causes memory loss). This drug isn’t approved to treat psychosis in seniors with dementia. Psychosis is a condition where a person loses contact with reality and may have hallucinations (seeing or hearing things that aren’t there) or delusions (false beliefs about what’s happening).

 

Det blir ikke mer av den i framtiden før noen kan gi en garanti om at den ikke skader henne.

En god støttespiller sa at det verste man kan gjøre er å bedrive “ harehopp “ mellom ulike medisiner. Jeg kan en god del om hvor haren hopper.

Klokka på kjøkkenveggen viste 3.45 og jeg tasset opp i senga, håper hun ikke våkner før………….

Håpet brast for klokka 5.00 presis våknet Gullhjertet mitt. Det rare var at jeg var ikke trøtt………..ikke enda.

Man blir ikke trøtt når man har nok å gjøre.

Skifte sommerdekke på bilen og bremseklosser burde kunne susselsette oss begge ettersom jeg bruker ta ut stein fra dekkene. Nå er det vår og vi har MYE å ta vare på over alt. Det snøen gjemte på var små ruller av papir over alt hvor slikt kan gjemmes og natursvinet kjenner jeg godt. Da er det passe jobb å måtte rydde opp etter seg også. Det gjorde hun for hun syntes det så stygt ut.

Hjulene sitter på og vi har satt oss i sola og hva gjør Gullhjertet mitt mens jeg pratet i telefonen med min søster? Bortsett fra å mase noe så utrolig som hun har gjort i hele dag. Jo, i +29 setter hun på seg topplue og dunjakke. Jeg er blitt godt vant til at usannsynlige ting skjer, men når jeg sitter i bar overkropp………….

Vår verden i alzheimers skygge ligner ikke en vanlig verden.

Jeg er trøtt.