Nytt spennende forsøk på å få kontakt med NAV.

Ja så sitter vi her på kanten av trebollen og har forlengst forstått at ingen av oss har oppfunnet kruttet. Vi er helt vanlige dødlige med lav utdanning og generelt lavt forståelse for slike vansklige ting som det trehodede trollet NAV driver med. Vi vet ikke en gang hva NAV står for, men vi kan google  Arbeids- og velferdsforvaltningen , ja det var det visst. Mennesker med dårlig utdanning har dårligere helse, blir oftere sykemeldte, får ofte kroniske sjukdommer, lever kortere og så klart klarer seg dårligere i kampen med byråkratiet. Det sier SSB, jeg googler igjen Statistisk sentralbyrå , ja det var det ja.

Når jeg sier kamp så mener jeg kamp for hvordan ska man kunne få levert en søknad på rett sted og rett utfyllt når det ikke er mulig å få tak i et eneste menneske. Etter 40 minutter i telefonen ventende på noen hos NAV ga vi opp. Ny pålogging på Din Side hos nevnte forvaltning, vi sender elektronisk fant vi ut. Det burde gå tenkte vi, men NEI det gikk ikke for vi får et svar on at Du må ha avklart om du har muligheter for å være i arbeid før du søker om uføretrygd 

Hvor har det blitt av dukumentasjonen de har fått fra spesialisthelsetjeneste og fastlege tro og hvordan kan de sende oss et brev der de ikke kan se noen mulighet for at gullhjertet mitt noen gang kan komme ut i arbeid igjen pga av en kronisk sykdom.

NAV vurderer at hverken behandling eller arbeidsrettet tiltak vil bedre din arbeids eller inntektsevne. Det står i brevet fra samme NAV.  Likevel får vi dette når vi prøver levere på nettet.

 

Hva gjør vi ? Jo, vi ringer på nytt…………….jo da……nå var det stengt der 😂

Jeg er glad jeg ikke jobber i NAV for de må pinadø ha en drittjobb og må tåle mye dritt for du verden så sint jeg hadde blitt om saksbehandleren hadde gitt samme svar som roboten i andre enden.

Greit det da skriver vi ut papirhelvete og sender i posten for jeg skjønner egentlig ingenting. Det er jo utrolig så tungrodd dette er for man skulle jo tro at når det gjelder menneskers skjebene både på det økonomiske og det personlige plan. Jeg spør igjen Hvordan skal en person med kognitiv svikt kunne klare dette sjøl. Demens er en sykdom som går ut over vurderingsevnen og en god del andre ting. 

Jeg vet ikke hva jeg skal si, men systemet virker nokså ubruklig spør du meg og jeg må jo si at man sitter igjen med et svært så dårlig inntrykk om hvordan de svakeste gruppene i vårt helsevesen blir tatt vare på når det gjelder den økonomiske biten. Hadde vært mye enklere for staten å stappe alle inn på skjermet avdeling i diverse kommuner og matet på med Haldol for når da hadde nok uføretrygden blitt lettere å få ettersom kommunene tar 85% av den for bolig og pleie.

Jeg mener at et samfunn skal dømmes etter hvordan de tar vare på sine svakeste.

Så hvordan er det nå i Norge.

Det får vi nok snart høre for det er snart valg og da sitter monopolpengene løst.

Tenker vi avslutter med noe pent.