Atle Lundhaug

Ole Lukkøye bommer litt på tida.

Finnes det en mandag som er mer mandag enn alle andre mandager ? Det kan jeg aldri tenke meg. Slik som det er hos oss så er det ingen dag som skiller seg fra de andre, de er helt like. Nokså ofte mister også jeg kontrollen på hvilken dag det er. Jeg har jo ei som er morgenfugl alle dager i uka.

I dag var ikke noe unntak, det ble opp kl.3.30. Vi bruke jo stå opp, men i dag tenkte jeg å prøve noe nytt. Det å sove litt til.

Imovane gir jo nokså hurtig innsovning, men så kan den jo også gi hodepine om man bruker den så seint før vi skal stå opp uansett. Vi hadde ingen spesielle planer i dag så da gjør det ikke så mye om vi skulle sove litt for lenge. Vi prøvde sov 3 timer til og hun klaget aldri på hodepine. Det har gått bra i dag selv om det vanlige med mye vandring fram og tilbake fremdeles er der.

Vi gjorde en rundtur for å se litt etter noe spor en nabo lurte litt på. Vamp ble veldig ivrig så vi fulgte på til en halvstor snøflekk og joda det var Mårspor. Det var oro å se synes jeg da.

En bråtur til Kongsvinger fikk vi også tid til og det ble nye støvletter på Eli. Hun er veldig glad hver gang hun får noe nytt så støvlettene har vært på beina hennes mange ganger alt i kveld. Rart å se at hun som måtte ha noe nytt stadig vil gå i de samme klærne hver dag. Joggebuksene fra Adidas og t-skjortene fra bluewear er i så flittig bruk at jeg knapt klarer å vaske dem fort nok. De dyre fine klærne hun kjøpte seg før vil hun ikke bruke lengre.

Nå er klokka 20.00 og det er litt masing om å legge seg allerede, men vi må prøve tøye det helst en time til. Får håpe det går greit med sovinga i natt for da henter vi inn litt av det tapte. Blir vel ikke riktig dette da for man tar aldri igjen det man taper i døgnhvilen.

Må jo smile litt for jeg prøver å forklare at det er litt for tidlig med kveldspillene nå. Det går ikke inn for samme spørsmål om og om igjen. Slik er det når hun er trøtt. Menneskehjernen er noe innfløkte greier når det blir kortslutning. Tror det bare er å gi opp å få henne i seng. Det er noe dritt dette for jeg sover neppe på 3 timer enda. Hun sover ut og jeg blir konstant på etterskudd.

I morgen er det tirsdag og da får Vamp og jeg en dag aleine igjen og den kommer godt med.

Får bare få til litt legging her tror jeg. Ha en fin kveld. Ole Lukkeøye har bommet aldri så lite på tiden her.