Atle Lundhaug
Ord for dagen er livskvalitet.
LIvskvalitet

Ord for dagen er livskvalitet.

Det er et ord som ofte går igjen i daglig tale. Livskvalitet. Ord for dagen får bli livskvalitet. Du kan være hvor frisk som helst og allikevel ha dårlig livskvalitet. Det tenker jeg. Selv så er jeg vel relativt frisk ihvertfall så langt jeg vet. Er jo ingen flittig bruker av legesenteret akkurat. Sist jeg var der for egen regning så hadde jeg datt av biceps sena. Med andre ord så burde jeg ha en stor grad av livskvalitet. Jeg har ikke det skjønner du. Den viktigste biten i mitt liv mangler. Eli. Samme hva jeg finner på så ender alltid tankene nede på Helsetunet. Man blir jo ikke glad av det. Alzheimer har ødelagt det.

Det mangler en bit i puslespillet og det blir ikke ferdig. Alene, sammen eller sammen alene det spiller liksom ingen rolle. Biten mangler. Man går liksom rundt og bare er. Jeg lever, altså er jeg var det filosofen sa. Eller var det omvendt, det går ut på ett. Jeg vet ikke om det er bare meg som sliter med å finne tilbake til et litt mer normalt liv. Det er jo ikke bare meg i en slik situasjon. Hvor lang tid tar det ? Går det uker, måneder eller år ?

I går var jeg på julebord på G-Kroen sammen med en del fra Eidskog demensforening. Det var veldig koselig og jeg fikk anledning til å prate lit med andre enn meg selv. For meg var den dagen fyllt opp med livskvalitet. Det å kunne sitte ned med mennesker jeg delvis kjenner og vel også deler skjebne med var godt. Man slipper på et vis denne medfølelsen som er så slitsom når man møter mennesker ute. Odd Ivar holdt tale og en kort stund kunne jeg både se og føle at vi hadde det likt. Det tar år.