Ord for dagen er livskvalitet.
LIvskvalitet

Ord for dagen er livskvalitet.

Det er et ord som ofte går igjen i daglig tale. Livskvalitet. Ord for dagen får bli livskvalitet. Du kan være hvor frisk som helst og allikevel ha dårlig livskvalitet. Det tenker jeg. Selv så er jeg vel relativt frisk ihvertfall så langt jeg vet. Er jo ingen flittig bruker av legesenteret akkurat. Sist jeg var der for egen regning så hadde jeg datt av biceps sena. Med andre ord så burde jeg ha en stor grad av livskvalitet. Jeg har ikke det skjønner du. Den viktigste biten i mitt liv mangler. Eli. Samme hva jeg finner på så ender alltid tankene nede på Helsetunet. Man blir jo ikke glad av det. Alzheimer har ødelagt det.

Det mangler en bit i puslespillet og det blir ikke ferdig. Alene, sammen eller sammen alene det spiller liksom ingen rolle. Biten mangler. Man går liksom rundt og bare er. Jeg lever, altså er jeg var det filosofen sa. Eller var det omvendt, det går ut på ett. Jeg vet ikke om det er bare meg som sliter med å finne tilbake til et litt mer normalt liv. Det er jo ikke bare meg i en slik situasjon. Hvor lang tid tar det ? Går det uker, måneder eller år ?

I går var jeg på julebord på G-Kroen sammen med en del fra Eidskog demensforening. Det var veldig koselig og jeg fikk anledning til å prate lit med andre enn meg selv. For meg var den dagen fyllt opp med livskvalitet. Det å kunne sitte ned med mennesker jeg delvis kjenner og vel også deler skjebne med var godt. Man slipper på et vis denne medfølelsen som er så slitsom når man møter mennesker ute. Odd Ivar holdt tale og en kort stund kunne jeg både se og føle at vi hadde det likt. Det tar år.

 

6 Kommentar postet

 1. Fint av deg at også jeg som ikke har epost kan kommentere. Det er jo fremdeles noen av oss den gamle garde som kvier oss for å legge igjen så mye spor. Jeg er nok enig med Lise her. Når en viktig del av livet blir så brutalt borte så kommer ikke gleden tilbake. Du har nok mye mer enn de fleste av oss for hvor mange andre hadde hatt mot og styrke til å blottlegge livet sitt slik du gjør. Jeg kjenner ingen.

 2. Bra du kunne møte andre som har det likt 🙂 Det er sikkert en ekstra god følelse. Du sier dette med å slippe medfølelse. Jeg synes ikke noe “synd på” noen jeg. Jeg tenker alle har forskjellige ting å slite med. Og selv om dette er helt jævlig, at de man er glad i blir noen andre, så tenker jeg også at man MÅ skape seg livskvlitet selv. Ingen andre gjøre det for en i alle fall. Uansett hva man sliter med. Og jeg ser Lise over her sier LETT. Nei, det er det ikke. Ikke for noen. Men hvis alternativet er å sette seg ned å DØ selv,fra innside, så ville hvert fall jeg prøvd å lage meg livskvalitet. Uansett hva man sliter meg. Jeg synes det hørtes ut som et flott tiltak, med pårørende som møtes. Man trenger sånne grupper. For ingen kan kjenne HELT noen andres smerte, eller andres SKO, og jeg tror ikke det er meningen heller. Men det hjelper at noen har litt LIKE sko, for å si det sånn 🙂 Håper du har en fin kveld.

 3. Så koselig du kom deg ut i går..kanskje du skulle vært med i en forening…et lag..ett eller annet fast…Så du hadde noe å se frem til..noe du kunne bruke dine erfaringer og kanskje gi andre info og dele dine erfaringer også….Tenker på deg, og vil jo tro du kanskje blir litt ensom du også nå da…når Eli ikke er hjemme…Du finner nok ut av det…

 4. Det er ikke enkelt det der. Du har jo på en måte mistet din bedre halvdel. Hun er der, men samtidig ikke. Dere kan ikke gjøre alt dere ønsker å gjøre sammen lengre. Skjønner godt at tankene dine er hos henne. Hun er jo en del av deg <3 Får så vondt i hjertet mitt. Denne sykdommen er bare helt pyton….. Stor klem til deg.

 5. * Livskvalitet * carpe diem

  Er såååå lei av å høre at jeg må gripe dagen og lage meg livskvalitet.
  Lage meg livskvalitet? Jada lett😬
  Lyst å gi den lengste fingern, men man gjør ikke slikt. Ikke synlig hvertfall.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist