Atle Lundhaug

Så ble det kveld hos oss.

Idag fikk vi en mye bedre start fordi forberedelsent for det å gå til ro ble mer passende igår kveld. Jeg maser til stadig om at vår dag begynner på kvelden før, men det er slik. For å sove godt må man sørge for å gå ned i varv i god tid før leggetid. Alle som har eller har hatt barn kjenner jo fenomenet » helt våken » da er det ikke så lett å få sove. Det er litt av det samme hos oss pga alzheimer. Hele dagen samler hjernen opp inntrykk, men problemet begynner når hun skal legge vekk alt for å sove. Hvordan legge vekk » tømme hodet » når du ikke husker hva som har skjedd. Det blir kaos med forvirring som resultat, null søvn. Derfor gjør vi en liten reise gjnnom dagens opplevelser når vi sette oss foran tv’n. Det har vi hoppet over litt i påsken for det tar jo litt tid og er ikke så veldig underholdende direkt. Resultatet ble dårligere søvnkvalitet på henne, uroligere søvn, tror jeg da. Nå var vi tilbake til gamle vaner og Eli sov som en stein inatt. Formen idag har vært heilt topp enda vi har stresset litt.

Vi somlet litt på morran så vi kom litt seint ned på besøksrunden vår nede på Helsetunet, men vi fikk da en tur. Vi hadde tenkt overraske en gammel kriger med ny pipe, men det å være piperøyker må være noe sjeldent. Fantes ikke en pipe å opprive hverken på Skotterud eller Kongsvinger. Charlottenberg ble reddningen for der fikk vi tak i ny krokpipe så neste torsdag har vi pipa med. Det blir moro.

Jeg valgte fjøra som bilde over fordi det er lett og sårbar i vinden. Slik er menneskesinnet også. Det er ikke så mye som skal til før personer forandrer seg uten  sjøl å ville det. Fjøra vil sveve med vinden fordi den er lett og har forlatt der den satt, så lenge det blåser svever den med. Skjermer du den for vinden så faller den stille til marken. Belønningen din blir å se hvor vakker den er.