Atle Lundhaug

Så fikk vi sol.

Da har vi fått i oss litt mat etter litt friluftsliv sammen med Vamp og det ser ut til at vi skal få betydlig bedre vær enn på søndag for da regnet det lavere strømpriser her. Innevær, det betyr for oss triste greier sjøl om vi har tusen andre ting å gjøre. Hun er ikke helt iform om dagen gullhjertet mitt. Det er magen som ødelegger dagen for oss, bra en dag og så bare plunder neste. Nå har vi prøvd alt mulig rart, men den går seg ikke til.

Når det blir slik så fører det til mye frustrasjon som jeg helst ikke vil ha så mye av for da må jeg bruke mye tid på å trøste og overbevise henne om at det kommer til å bli bra bare vi er litt tålmodig. Det ville sikkert ha fungert bra det å prate om hva vi kan gjøre med en person som oppfatter mer situasjonen, men for henne med alzheimer fungerer det jo ikke. Hun glømmer det vi prater om og da bygger frustrasjonen seg opp enda mer.

Igår fant vi ut at biltur er bra i dårlig vær og for å avlede oppmerksomheten litt. Vi dro en tur til Vestmarka over til Sverige. En minnetur på steder der vi før i tenårene kjørte moped satte hun pris på og da ble jo også tanken sporet inn på noe annet enn den hvite stolen av porselen med en liten vannpytt i midten langt der nede.

Jeg gjorde unna en del sider på nettet på morran som handlet om problemmage og da ser jeg at det er nokså ofte at Parkinson kan føre til forstoppelse eller delvis forstoppelse. Medisinene mot Alzheimer gjør jo også det, men Eli hadde problemer lenge før vi fikk diagnosen. Ettersom jo også Alzheimer angriper hjernen tenkte jeg at kanskje det har litt med sykdommen å gjøre også ikke bare medisiner. Det har ingenting å gjøre med manglende mosjon, vann og fiber det er jeg helt sikker på. Vi lager all mat sjøl fra bunnen av for det er vi vant til ettersom jeg har matallergi og den skal også gi nok fiber. Mye grønnsaker og frukt bruker vi også.

Nå har vi tenkt ta en tur til Sverige å kjøpe Mikrolax for den gir garantert ønsket resultat. Så får vi se om det kan hjelpe til med å skape gode rutiner når det gjelder toalettbesøkene. Jeg synes så synd på henne når jeg ser hvor vanskelig det er for henne. Avhengighet eller ikke alt er bedre enn å ha det vondt.