Så jeg bærer og bærer fordi jeg håper.

Det er mange blomster i Vår Herres Hage og felles for dem alle er at blomstrer en stund for så å hvile før de på ny setter nye knopper. Noen dør jo og andre overtar.

Noen blomster har mistet sin prakt og lever videre uten noen gang mer å sett en knopp. De forblir fargeløse.

Vi har en orkide, den blomstret noen ganger, men så tok det slutt, den har aldri blomstret siden. Den hadde fullt av lyseblå blomster som sto lenge, mye lengre enn noen vi har hatt tidligere. Samme hva vi gjorde så blomstret den aldri. Når jeg har vært alene disse gangene Gullhjerte mitt har vært borte har jeg båret det ut i skyggen, latt den få være ute for så å bære den inn igjen på kvelden. Hvorfor jeg gjør det aner jeg ikke, men den hadde så fine blomster, fargen var så sterk. Kanskje er det i håp om at den på nytt skal blomstre å skape glede i huset der den står på spisestuebordet. Bare å gi opp sier nok noe, men gjør jeg det får jeg jo aldri vite om den blomstrer på nytt. Jeg har ingenting å tape så jeg bærer på nytt og på nytt.

I dag gjorde jeg som vanlig, bar den ut og hentet sprayflaska med lunkent vann som jeg dusjer orkideen med hver dag. Små så små at jeg knapt kunne se det var de bladlignende blå som åpenbarte seg på stilkene. Det prøver på nytt å sette blomster selv om det er et år siden sist.  Så jeg bærer og bærer fordi jeg håper.

Peonen vi har den har blomstret ferdig og ser litt pjuskete ut for fargene er delvis borte. Jeg tok bort fargen på blomsten i kameraet mitt å se nå står den der like vakker selv uten farge.

Slik det at jeg tenker at jeg kan bære Eli en stund til og så en stund til for jeg vet ikke om hun kan blomstre på nytt. Jeg får heller aldri vite det dersom jeg ikke prøver. Når jeg engang skal gå ut av tiden skal jeg gjøre det med visshet om at jeg prøvde.

Jeg savner blomsten min.

jo

4 Kommentar postet

  1. Orkideen kommer med nye blomster med forskjellige nyanser hver gang. Når du får hjem ditt Gullhjerte vil hun vokse og gro på sin måte, men kanskje ikke som du forventer. Dermed kan det hende hun forsvinner inn i dvalen eller hviletiden fortere enn du forventer. Mennesker er enda mer kompliserte enn orkideer.

  2. Så vakker og rørende tekst <3 <3
    (Mine orkideer står på det samme stedet hele tiden og får vann nokså etter innfallsmetoden,så jeg er litt stolt over at et par av dem blomstrer igjen og igjen.)

  3. Orkidè bør stå en fast plass, men skjermes mot det skarpe sollyset. Jeg gir den godt med lunkent vann en gang i uka, og sørger for at vannet er rent godt vekk. De står i glasspotter og blomstrer ganske ofte. Har også i gjødselpinner beregnet for den type blomster. Den blå er kunstig fremstilt, mens de andre har sine naturlige farger. Et eggeglass vann til en orkide er rett og slett lite. Tror du får den til å blomstre igjen. Håper både du og Vamp kan ha så gode dager som mulig, og lade batteriene til Eli kommer hjem igjen. Ønsker deg en så god dag som mulig. Fått bilen din tilbake?

  4. Hmmmm… jeg skjønner hva du tenker… Jeg er ingen ekspert på orkidé men har mange, og det er fordi de forlanger så lite.. lite vann, kunn ett eggeglass vann en gang i uken. De står i alle vinduer, de har likt med sollys og skygge, de kan stå uten blomster noen uker for så å slå ut i full blomst igjen. Alle mine er nå hvite, de var hvite, blå og de var rosa… men nå er alle hvite. Det sies at den blåfargede er kustig drevet frem? Så er det røttene da, de vil ha lys og luft, gjerne glasspotte… noe mine ikke har. Røttene derimot strekker seg opp og over potteskjulerne. Jeg tror orkideen passer meg så godt, nettopp fordi jeg ikke er flink med blomster? Er du for flink? Du gjør jo alt for det pene og vakre rundt deg, det vet jeg, kanskje ikke tenk så mye på akkurat orkidéen – og plutselig står den i full blomst igjen?
    Håper du og Vamp puster ut og lader opp nå, du vet jo at Eli har det godt på 3C 💖 Ønsker deg en god dag 🙂

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist