Atle Lundhaug

Skal vi se tilbake.

Vi gikk nok til sengs litt for tidlig i går kveld eller så var det uro for det som skal skje i morgen for kl.12.30 var Gullhjertet mitt på vandring. Det tok et par timer før hun sovnet igjen, men så sov vi til gjengjeld like til klokka var 07.30 så vi fikk da nok søvn. I morgen skal vi jo på ny konsultasjon på Sanderud og hun er nok litt urolig for hun har spurt ofte om hun skal være der. Selv om hun ikke husker så mye av oppholdet så forbinder hun det med noe vondt. Det var en vanskelig tid for oss begge. Skal vi egentlig se tilbake, skal vi kanskje heller prøve å se framover ? Man må jo se tilbake for å lære noe om framtiden. Når man skal tilbringe livet sammen med en som har Alzheimer eller andre typer demens så er det vel like vondt både det å se bakover og det å skulle møte en framtid med åpne øyne. Man vil helst møte neste dag med lukkede øyne.

Vi har fått oss nok en fin dag selv om været ikke har vært så veldig bra det har blåst iskaldt fra nord. Mageproblemene er ikke slutt, men har blitt litt lettere å avlede foreløpig i hvert fall. Det tror jeg kanskje har litt med dagsenteret og gjøre for det er jo litt lettere for henne å klage til meg om magen enn å fortelle det der. Tenker det nok sitter i hodet det meste og da blir det vel litt roligere med at hverdagen brytes opp litt med disse to dagene. Det er helt supert for meg, da brytes uka opp for meg også slik at vi kan holde fokuset på å få de andre dagene så like som mulig. Det er betraktelig enklere når man føler at det finnes et overskudd.

Det blir godt å få litt mer fakta på bordet slik at man ikke driver og tenker for enkelt for sykdommen har ikke blitt borte, den bare hviler litt og ikke har den hvilt så lenge heller. Det kommer til å bli verre enn det er nå og jeg liker best å være forberedt så derfor er turen til Sanderud veldig viktig. Vi regner begge med at hun neppe klarer testene så veldig bra, men det er hverdagen som teller mest og den er vi i ferd med å få kontroll på igjen.

Så får vi håpe på en lang rolig natt så hun er uthvilt til i morgen.

Ha en fin kveld.