Atle Lundhaug

Slapp dag med tung treningskveld.

Tror det er søndag idag og måtte fakrisk se etter på kalenderen, du vet en slik du river en lapp for hver dag så nå er det søndag hos oss. Dagen har gått til rein skjær latskap bortsett fra en tur med Vamp. Noen bilder ble det, men det blåser for mye å da blir det mye bevegelse på det jeg liker å ta bilder av. Skulle tatt bilder av landskap for da kunne det blitt fort 50 bilder bare på å snu seg rundt en gang. Det var den tunge treninga.

Det krever sterke nerver og iskald beregning for å beherske Yatzy dette er ikke for pingler. I dyp konsentrasjon og med hendene formet til to øser med terningene i midten og en god del taktfast risting skulle en prikk bli til fleire terninger med samme prikken. Noe gikk galt, forferderlig galt………..for på radion hørtes Power of Love med Jennifer Rush, du vet hun med den perfekte stemmen og de utstående tenna. Jeg ristet som besatt, men melodien var liksom vanskelig å holde takten til så det føltes ikke helt bra. Det raklet mellom henda mine og så åpnet jeg opp med et blikk som sa Yes her skulle det bli enere i fleng. Det ramlet i bordplata og der lå resultatet…………..

……hva i svarte h……..ikke en f…….ener &§¥£$%😭😵😱😭  ……den fo………sangen til dama med de utstående tenna, jeg visste det da jeg slapp terningene for jeg greide ikke holde takta når jeg ristet. Det ble etterhvert to tap på meg det hjalp ikke engang å slå av radioen. Det kommer til å bli en tøff natt på meg, men en ting er sikkert det blir å sette på platespillern å legge på litt vinyl med DDE  da blir det skikkelig risting.

Kanskje går det å smile litt av at to godt voksne bruker tid på brettspill, men det er en utmerket måte å trene hjernen på. Du og jeg ser kanskje terningens øyne med en gang og ser mulighetene. En person som har alzheimer har store problem med det samme det å plukke ut terninger med like øyne kan være vanskelig nok. 2 like, 4 like, liten straight, hus er ord som skal knyttes til øynene på terningen er super trening. Vi trener hoderegning når det skal summeres til slutt og det klarer Eli fint så lenge hun ikke er trøtt for da må jeg spørre hva det + det blir. Så lite skal det til.

Litt rart er det å tenke på at når jeg ser på sidevisningen på bloggen min igår så var det 10 stk mennesker der som skal en gang i framtiden få diagnosen Demens.

Det er de som kommer til å gå til legen med hukommelserproblemene sine, hva med de som ikke går dit fordi de ikke har merket noe av det.

Det er ikke så lett å huske at du har glemt noe skjønner du.