Småkoselig dag.

Så sitter vi her begge to og prøver se på litt nyheter det er ikke så mye tv vi får med oss ettersom vi som regel tusler til sengs seinest 21.30. Får vi gjordt det så starter vi dagen kl.7.30 som egentlig passer oss best. Nå er det jo også dagslys omtrent da og vi får litt lengde på dagen. Det ble en småkoslig dag idag og hovedpersonen ser du over. Det var besøk på Helsetunet som var på programmet idag og det begynte vi å glede oss til igår kveld.Det var ” gubbedag ” der og det ble gjennsyn med noen staute karer. Spesiellt en kar som sjøl har hatt en labrador ble veldig glad. Det å få stryke en hund over den varme pelsen var noe han følte som veldig godt og brakte mange fine minner tilbake sa han. Du kan se at kara liker dette veldig godt. Eli og jeg har også veldig mye glede av disse besøkene og bedre blir det til uka for da kan vi dra litt før ettersom vi kun skal ha 3 besøk i uka sjøl av hjemmesykepleien. Det føles veldig riktig nå som vi har fått så god kontroll på hverdagen sjøl.

Det er mye bilder på bloggen min og noen ganger bare bilder, det var noen som lurte på hvorfor. Bildene vi viser her når det er bare bilder er litt av det vi øver på hver dag. Jeg lager hver kveld en mappe som Eli får være med å plukke ut, det er 10 i hver mappe. Neste morgen plukker hun ut de hun kjenner igjen når de blir blandet med 10 bilder til. Noen ganger greier hun finne kanskje 2 andre ganger flere. Slik holder vi på til alle er funnet, så de bildene jeg viser skal være 10 kanskje fordelt på 2 – 4 innlegg. Så ofte vi kan prøver vi dette, men det er ikke alltid det passer slik som idag. Hun fant 6 av 10 på 1 forsøk idag. Så derfor er det mye bilder. Når Eli ser på FB et delt innlegg fra suttung.blogg.no så kjenner hun igjen bildene og vet det er meg. Så enkelt var det. Som sagt alt vi gjør hver dag er for at hun skal få stimuli. Jeg er så dum at jeg tror dette med mestring av oppgaver gjør henne tryggere og dermed også blir noe positivt. Idag kjøpte vi en dosett slik at hun også kan ta medisinen sin sjøl 1 på morgenen 1 på kvelden. Enkelt for deg og meg, men aldeles ikke like enkelt for en som ikke trives med piller. Nå får hun sjøl kontrollen og da er det enklere. Det er veldig viktig for meg å se at hun greier dette. Det er mange ganger jeg tenker hva om noe skulle skje med meg og da blir det heller dårlig med nattesøvn.

På et vis så har min interesse for små minner i form av bilder blitt noe som vi bruker for å øve på det å huske detaljer. Om det virker ? Ekspertene sier sikkert at det ikke gjør det, men idag plukket hun 6 bilder av 10 hun hadde sett som var blandet med 10 hun ikke hadde sett. Da vi begynte med dette klarte hun nesten ingen og da var det bare halvparten så mange. Det er slitsomt så det blir ikke hver morgen vi må se ann lysten.

Vi øver på hverdagen og det gir resultater mener nå jeg.

Nå sover gullhjertet mitt rolig i gostolen sin og jeg er glad. Vi fikk nok en fin dag som vi bestemte helt over sjøl.

Det er ikke godt å føle seg bedre enn jeg gjør nå når jeg kan se fremgang for hver dag. Håper dette gir håp også til andre som sliter med det samme. Du kommer som meg til å være akkurat like trøtt, men du kommer til å se at det nytter. Det kommer til å bli tunge stunder det har jeg også mange ganger i uka, men jeg ser det nytter.