Atle Lundhaug

Sol i vår lille boble.

Jeg har lest mye opp gjennom årene og har derfor hodet fullt av sitater, men husker ikke alltid hvor de kommer fra. Ofte dukker de opp når det føles som de passer inn i situasjonen. Dette er et av disse som betyr så mye, men som jeg ikke husker hvem som sa.

Det finnes en lengsel blant alle folkeslag og skapninger etter å kjenne en følelse av hensikt og verdi.
For å tilfredsstille denne felles lengselen i oss alle,
må vi respektere hverandre.

Det var fridagen min i dag og jeg fikk gjort litt av hvert. Da Vamp og jeg satt der ved tjernet som jeg viste bildet av tidligere tenkte på viktigheten av disse fridagene jeg har fått nå. Det er jo ikke bare for meg de er viktige, men også for Gullhjertet mitt. Hun er jo mye yngre enn disse damene hun møter på tirsdag og fredag, men det var blant disse hun hadde jobben sin. Nå som hun har vært på dagsenteret noen ganger så har hun jo funnet at det har en hensikt og det er med på å gi henne en egenverdi som hun også føler selv om hun har fått alzheimer.

Hun er veldig fokusert på disse to dagene og gleder seg veldig til å komme dit. Da tenker jeg at de som jobber der på dagsenteret gjør en veldig god jobb som jo får henne til å føle seg respektert som et menneske ikke bare som bruker. Det gjør jo at hun gleder seg så veldig.

Med litt forsiktig bruk av sobril samt en god porsjon glede har vi fått nok en fin dag. Glad og fornøyd, ingen engstelige telefoner og minimalt med turer på toalettet har gjort dagen til en fin dag. Veldig moro og godt å få oppleve at mye uro kan bli til så mange fine dager. Tror nok det meste ha med de positive opplevelsene hun har nå om dagen.

Vi fikk tid til litt fysisk jobb hjemme også for et nytt lass med vinterved er under tak og litt svette og slit ble ofret. Vi samarbeider godt om dagen og i morgen blir det flere lass med ved om været holder.