Atle Lundhaug

Søndag på torsdag har det aldri vært.

Som regel når man får så må man gi fra seg noe annet og slik er det jo også med medisiner. Det ble vekk med Circadin og Imovane for de passer jo ikke til Risperdal og Zyprexa. Vi har jo heller ikke brukt Circadin på en stund fordi det gir ikke noe mer søvn, men Imovane har jeg brukt når hun våkner midt på natten og begynner å vandre.

Første dose med Risperdal fikk hun i går kveld så da ble det ikke noe annet enn Remeron i den cocktailen. Det ble en lang natt for den biologiske klokka hennes sto på vekking kl. 2 og slik ble det, men så får vi vel ofre litt nattesøvn så den nye får litt tid til å virke. Hun skulle hatt 2,5mg Zyprexa også, men vi venter litt med den til jeg får se hvordan Risperdal virker på henne. Kanskje er det nok for det er jo ikke mirakler vi forventer kun litt bedring i uroen som fører til disse tvangshandlingene. Får vi det så skal vi klare oss bra. Jeg vet egentig ikke om vi sto opp sent i natt eller tidlig morgen.

Det hadde vært fint om vi kunne klart oss med ebixa, remeron, risperdal og sobril som reserve. Da synes jeg det blir bra for å ha dosetten smekk full er ikke så festlig akkurat.

Det ble jo litt extra i går med legebesøk tur til Kongsvinger og en tur til Pia og Kjell Ivar så da bruker det bli litt urolig om natten. Det er mye som skal fordøyes og hun prøver jo så godt hun kan å huske alt som skjer. Det er fortsatt slik at en kjedelig hverdag hjemme gir mest ro for henne.

Det er ikke så helt enkelt dette når det blir så lite søvn for da blir hele dagen ødelagt og det meste av morgenen går med til trøsting så lenge jeg velger bort Sobril. Har ikke veldig lyst til å bruke brannslukkern bare pga søvnmangel, nei det får bli en time på badegulvet på oss nå. God morgen i snøværet.

Det er en merkelig følelse av søndag i dag, men det er jo torsdag. Søndag på en torsdag har jeg aldri skrevet om.

Vi fikk jo som sagt en veldig tidlig start på dagen så nå er i ferd med å bli litt lang for oss. Jeg er i hvertfall veldig trøtt så det er bare å håpe på at det ikke blir noen gjentagelse av den natten. Det ble jo også da selvfølgelig en trøblete formiddag. Vamp og jeg fikk oss en tur alene og det var ikke det verste som har skjedd. Vi måtte ty til brannslukkeren i dag så det ble 5 mg av den sorten. Da vi kom hjem var alt greit og hun var litt mer avslappet.

Jeg maser veldig med denne rivingen av toalettpapir og det er mange som på bakrommet råder meg til ikke å stresse med at hun gjør det. Grunnen til at jeg stadig henger meg på dette er fordi det er tvangstanker hun da utfører når hun må på toalettbesøk. Jeg tenker at veien fra ubrukt papir til brukt papir er jo ikke så verst lang og at hun gjemmer det vil jeg helst unngå.

Hun har faktisk vært veldig flink i dag for når Vamp og jeg kom inn etter kveldsturen hadde hun funnet og lagt frem en fin liten bunke brettet papir som vi kunne bruke først. Jeg ble så glad så det ble en ekstra god klem. Alt hun gjør uten oppfordring gjør meg veldig glad.

Hun fikk en 5 mg til i kveld for det er litt mer følsomt nå med så lite søvn som det ble i natt og jeg vil at hun roer ned en god del før vi legger oss slik at vi unngår en slik natt igjen. Det får heller være med den avhengigheten for nå synes jeg hun skal ha en rolig kveld og natt. Så håper jeg at den lille dosen Risperdal kanskje så smått virker, men vet egentlig ikke hvor fort den begynner å virke. Har jo hørt fra andre pårørende at det begynte å bli merkbar etter et par dager. Håper på at det er rett ettersom jeg nå ikke har mulighet til å bruke Imovane når hun våkner litt tidlig på natten. Det er litt kjedelig dette der for jeg er i skikkelig grisehumør når jeg blir vekket så tidlig og det er ikke så lett alltid å skjule det.

I morgen er dagsenteret åpent og hun har satt seg mål om at hun skal dit og det håper jeg på for det er godt for oss gutta med litt egentid. Bare håper magen er medgjørlig da ellers tror jeg ikke hun vil, vi får se det ordner seg vel.

Jeg er litt lettere til sinns nå for nå prøver vi i hvertfall å løse problemer takket været en fantastisk fin fastlege Maria. Det er flere veier til Rom sa de før.

Nå har jeg tenkt slappe av med en gammel episode av Politiskolen for det bruker ta frem smilet. Gullhjertet mitt hun sover så velfortjent stakkar. Ikke så greit dette alltid.