Atle Lundhaug
Stjele en solnedgang som om det var den siste
Stjele en solnedgang som om det var den siste. Akkurat det gjorde vi i går Eli og jeg.

Stjele en solnedgang som om det var den siste.

Stjele en solnedgang som om det var den siste. Akkurat det var det vi gjorde i går Eli og jeg. Jeg hentet henne litt tidligere enn vanlig i går. Det var lenge siden vi hadde vært på gravene til hennes familie sammen. Jeg reise jo dit ved jevne mellomrom for å sette på lys. Det var jo vi to som brukte se til gravene sammen. Nå er jeg mest alene, det blir tidlig mørkt nå. Som regel vil hun ikke heller.

Lørdag var det hun som ville dra så da ble det slik. Det er litt rart dette å høre hun lese det som står på gravene. Rart fordi hun like før og etterpå snakker om sine som om de lever oppe i Rognlia fremdeles. Vi bruker kjøre forbi på runden rundt Harstadsjøen. Nå forteller hun ikke hvem som bodde i husene mer og opp til hjemstedet vil hun ikke. Mye har skjedd på et år.

Stjele dager føler jeg litt at vi gjør.

Stjele dager føler jeg litt at vi gjør for det går stadig nedover den lange trappen trinn for trinn. Alzheimer blir jo også kalt en sakte sykdom. Du kan vel si at dagen du stjal i går kommer vel ikke tilbake for noen av oss. Fattig trøst for oss som må være gratispassasjer på denne ferden. Leve på gode minner som gjør vondt vil vel jeg beskrive det som. God minner om personer i vårt liv er noe vi kan glede oss over når de er borte.

Det har vært litt skriving på Facebook i lukkede grupper om dette med å dele bilder av mennesker som Gullhjertet mitt. Litt enig for å skrive som jeg gjør blir en balansekunst på en veldig skarp knivsegg. Allikevel føler jeg meg på trygg grunn selv om jeg viser litt bilder av henne også. Sykdom forandrer oss og det er viktig å vise. Jeg er veldig trygg på at dette hadde Eli også valgt for jeg viser henne bildene. De hun ikke liker viser jeg ikke.

Vi må ikke komme dit at gjemmes og glemmes skal stå på dagsorden. Dersom det hadde vært mørkt hele døgnet så hadde vel ikke du visst hvordan en solnedgang hadde sett ut.

Vi stjal litt av tiden sammen og Eli ble trøtt.