Atle Lundhaug
Jul med din gled for de som har noe å glede seg over. Føler vel ikke helt at jeg har det.

Jul med din glede for de som har noe å glede seg over.

Jul med din gled for de som har noe å glede seg over. Føler vel ikke helt at jeg har det. Om jeg tenker etter så har jeg vel ikke hatt det på noen år. Dette ser ut til å bli jul nr.4 i kaosets tegn. Tilbake til start julen 2016. Nå er det slik igjen. Den gangen var årsaken Capgras Syndrom som Sanderud Sykehuset fant ut. Nå er vi der igjen. Les linken om du vil forstå jeg orker ikke forklare.

Har følt like siden tannbehandlingen at noe er iferd med å skje med Eli. At hun stadig beveger seg nedover en trapp med mange trappetrinn det vet jeg bedre enn mange. Føler trappestegene hver dag. Allikevel kommer krasjene som en overraskelse. Hun har problemer med å sette sammen setninger til en mening. Hun er veldig desorientert og finner ikke alltid rommet sitt uten veiledning.

Flinke mennesker på avdelingen prøver finne løsninger og det har blitt prøvd mange forskjellige ting. En er å seponere diverse medikamenter så en tid nå har det vært så og si ingenting. Det gikk ikke bra for smertene i ryggen ble så ille at hun ikke tok seg ut av sengen. Jeg blir jo litt preget av forståsegpåere og vil jo så klart ha alt bort. Det ble ikke til det beste for Eli. Det ble vondt for henne og smerte skaper uro. Uro gjør henne redd.

Jul er vel en tid der mye jager oss…..

Jul er vel en tid som jager oss litt fra skanse til skanse. Den perfekte pyntede stua. Den fineste gaven. Alt må være bedre enn hos naboen. En frisk hjerne kan fordøye alt pynten. En skadet hjerne klarer ikke forandringen. Det er så bra at det også blir laget jul for våre svake sårbare, men stopp litt. Er det så bra med all rødfargen, med grantreet som vel egentlig hører hjemme ute ? Jeg har ikke svaret, men våger stille spørsmålet. Rødt forbindes ofte med fare, lidenskap, skjønnhet og sinne.

Skal vel ikke fortelle noen hvordan ting skal være, men er det ikke litt for mye jul nå? Skulle vi ikke sette oss ned litt og tenke litt på om det er antallet nisser som skaper jul. Jo da, visst sitter jeg her og er bitter. Det hadde sikkert ikke du vært dersom du hadde fått servert tittelen “drittsekk ” for hver 200 meter av en strekning på 9 km. Tro meg du hadde ikke klart returen.

Slik ble det og ingenting å gjøre med det, men jul for meg vil alltid være et varsel om noe vondt.