Atle Lundhaug

Summa Sumarum.

Summa summarum stammer fra tysk og betyr totalt sett.

Dagen begynner kl. 00.00 og avsluttes kl. 24.00, tiden mellom de to tidspunktene er det vi har til rådighet så får man bruke den tiden som man vil. Søvn er noe man må trekke fra de 24 timene vi har fått til rådighet. For å si det slik så ble det ikke mye å trekke fra for meg for det ble en heller trøblete natt. De kommer oftere nå enn før, hvorfor vet jeg ikke. Det har vel litt med at magen regjerer i bakgrunnen på henne hele dagen og skaper mye frustrasjon. Det er alt annet enn lett når hun ikke husker om og når hun besøkte rommet med hjerte i døren sist. En liten rumling i magen så er det ned på ramma. Å prøve forklare at hun var der for en ½ time siden er nytteløst, egentlig er alle forklaringer nytteløse for en med alzheimer slik gullhjertet mitt er nå. Det blir lett tårer og enda mer frustrasjon. Det var en glad ektemann som møtte hjemmesykepleien i døra i dag formiddag. Det letter trykket og gullhjertet mitt blir så fornøyd når det er noen hun kjenner.

Men så var det dette med at det var ikke så veldig lenge Adam var i paradis heller for det var ikke så lenge etter de hadde reist for kampen om ? det hvite porselenet ? begynte igjen. Dologgen min var ikke mulig å innføre i dag for så fort jeg prøvde si at vi skulle sette et kryss i ruten var jeg slem akkurat som han som er her noen ganger når jeg er borte. Det var bare å gi opp hele prosjektet for denne gang, det ble alt for mye pes av det.

Plutselig etter kveldsturen måtte jeg være med inn i rommet med hjerte på døra så vi husker om det ble noe eller ikke. Vi får prøve dologgen i morgen. Nå har hun sovnet og roen senket seg akkurat så mye at jeg kan få slappe av litt før vi tusler i seng.

Det er en ny dag i morgen å da er gullhjertet mitt 62 år. Det blir nok en spesiell dag for det var da vi begge skulle bli tidligpensjonister og nyte livet sammen hele døgnet.

Lite visste vi om fremtiden på 60 årsdagen hennes da vi planla at om 2 år skulle vi??????..