Atle Lundhaug
gleden er svart
Svart glede

Svart glede.

Svart glede kan vel bilen vår kalles for den har skapt utrolig mye glede for oss. Glede, ikke fordi det er en elbil, men fordi den er svart. i alle år har Eli ønsket seg svart bil, men ettersom vi ikke har kjøpt helt ny bil siden 1983 så er det jo mye verre å velge farge også. Må jo si at min interesse for bil er nokså begrenset så jeg har valgt den som har vært mest praktisk for oss. Fargen var av mindre betydning. Nå har det seg slik at etter Eli flyttet på helsetunet så blir det veldig mye småkjøring på meg. Derfor falt valget på en elbil. Praktisk til vårt n

Svart skulle det være den saken var helt klar. Det er jo langtfra sikkert at Eli vil føle glede over at ønskefargen henne på fire hjul finnes om ett år. Tankene kretset mest rundt dette med hybrid, men det blir litt super universal og vil jo også bli dyrt når man må fylle bensin. Det å få lave driftskostnader er jo også et poeng. Jeg tenkte ikke miljø, kun lommebok. Mitt miljøbidrag var skroting av oljebrenner uten statlig bidrag til det.

Svart BMW i3S ble valget. Den stygge andungen som neppe noen gang blir til en grasiøs svane seilende rundt på landeveien med rolige bevegelser. Med ett hjul i hvert hjørne danser den mere rundt. Egentlig så måtte jeg skrive det for veiene rundt her omkring er ikke vedlikeholdt for å kjøre Ferrari akkurat. Andungen beveger seg faktisk fint mer på tross av enn på grunn av. Bilen er så nær miljøvennlig som det går å komme for det er bygget av bare resirkulerte materialer.

Svart klump av plast, aluminium og carbon. Med andre ord rustfri. Derfor ble det akkurat den. At den også er 1365 kg duppedings passer jo veldig godt for meg som liker slikt. Det er jo også moro å oppdage at man hele tiden prøver å kjøre veldig økonomisk selv om den er billigere å drifte med strøm. Det er jo et mål å få det så billig som mulig allikevel. Viktig var også at den passer inn i vårt bruksmønster som jo er forandret. Det skal du bruke litt tid til å tenke over dersom du tenker elbil.

Svart og stygg er den jo, men ettersom jeg har blitt vant med den så har den faktisk blitt fin. For Eli så er denne bilen som å ha fått et nytt barn, hun elsker denne duppedingsen. I går ble det litt ekstra kos for vi tok oss en biltur. Det hun liker best er jo fargen, men hele tiden så sier hun at vi kan hviske. Det kan vi for der inne er det rolig. Fornøyd og litt trøtt var hun etter 52 km rundtur der vi før nokså ofte brukte sykkel. Det er litt godt å komme inn på 3C å se at hun faller til ro for da vet jeg at jeg har gitt litt glede til henne. Delt glede er som kjent dobbel glede. Jeg kaller det svart glede. Det passer liksom med et lite dikt nå synes jeg. Jeg leser nok mest det mellom linjene.

Eg er sorg og glede

Skap meg ikkje om med skugge.
Eg vil vera den eg vart.
Eg er sorg i kvite klede,
Eg er gleda kledd i svart.

Skap meg ikkje om med glede
eg vart den eg ville bli :
Konge i eit ukjent rike,
Slave i mi eiga tid.

Tor Jonsson