Atle Lundhaug

Tanker til en kaffekopp.

Nå er det ikke så mye å finne på for det regner ute så det blir en kjedelig dag inne. Det er vel heller liten endring her hjemme så man får vel kalle den uavklart. De er ikke så mye festlig i å stå opp til slik det er her og jeg er trøtt fra første våkne minutt. Det er jo da selvfølgelig heller ikke så mye bedre på Gullhjertet, hun er trøtt. Det blir nok til å gå hvile seg litt i dag tror jeg. Det var dumt med regnet for jeg skulle tatt vekk et gammelt gjerde i sauenetting slik at vi får vekk krattet langs veien så rådyra kan krysse trygt. Det hadde vært godt å drive med noe annet enn å gå rundt inne i huset, men men slik er det ikke.

Nå har jeg gått kraftig tom på ideer om hvordan jeg skal håndtere denne krisen vi har her om dagen og da begynner i hvert fall jeg å bli kraftig irritert. Det må rett og slett bli en eller annen løsning på det snart. Jeg vet jo hva jeg burde gjøre, men da må jeg bryte et løfte og det var ikke så moro å måtte gjøre det til jul. Jeg så jo også hvor tøft det var for henne da. Telefonen ringte døgnet rundt og da fikk jeg jo aldri ro uansett. Det er ikke så lett å skru av når du vet det er en som ringer i ett kjør i fortvilelse. Så er det jo også det spøkelse om hun kjenner igjen seg her hjemme når hun kommer tilbake, det gjorde hun ikke i januar og det var et slit å få henne til å fungere på hjemmebane. Tror ikke jeg orker det en gang til. Det å risikere at hun mister følelsen av å være hjemme det er ikke så lett å klare.

Det var bare noe jeg tenkte til en kaffekopp. Jeg får legge meg litt nedpå, en formiddagshvil.

Skal lure på om vi føler oss like ensomme blomsten og jeg.