Tanker på vei fra noe, men til hva?
Det finns en fara i att aldrig hitta vägen, det finns nåt vackert med att vandra den ändå.Melissa Horn

Tanker på vandring fra noe, men til hva?

Tanker på vandring fra noe, men til hva? Det er en dagligdags ting for meg. Slik vil jeg tro det er noe alle som på en eller annen måte er blitt forlatt har det. Det være seg kjæresten stakk av, partneren din døde eller som meg. På et vis er Eli i en tilstand av levende død. Levende i så måte at hun prater, beveger seg og tenker. Død i så måte at ingenting av slik hun var før finnes der mer. 

Tenk deg en skoeske. Du åpner den og finner et eple mens du forventer et par sko. Slik er det at jeg ser henne og forventer at det er henne. Det er det ikke. Hun som før aldri kommenterte andre gjør det hele tiden, ofte stygge ting. Hun som før aldri løftet blikket hilser og vinker til alle. Sier hei til mennesker hun ikke vet hvem er. Det er jo et gode da.

Det verste slik det er nå er jo at det er vanskelig å planlegge noe. Jeg har lyst til å være så mye sammen med Eli som mulig. Umulig å si hvordan hun er om 1 år. Så er det Vamp da som har blitt en gammel hund på snart 13. Han har blitt min trøst så han gjør jeg ingenting uten. Det må bare vente til han er borte. Ny hund blir det ikke for det kan fort overleve meg.

Da må det jo bli slik, dagene går her heime. Skrittene blir de samme, bilturene blir de samme.Det er en fase i livet man bare må gå igjennom. Men tapper for energi det gjør den. Det blir dårligere med alt.

Melissa Horn har en sang med tittel ” Hur ska det gå? ” jeg har sakset litt fra den.

 Såna som vi med lyckan mitt i sorgen
Vi ställer frågor jag är trött på mina svar
Men du finns i mina drömmar när jag sover
Jag vill förändra nån av oss men jag vet inte hur man gör
Jag andas in och det känns som första gången
Du håller om mig och jag vågar hålla kvar

Min sol har landat i mitt knä och gått sönder
Våra rader trillar ut och ligger kvar
Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns nått vackert att vandra den ändå

På et vis så finnes det en trøst i disse ordene og jeg håper det kan hjelpe deg også.

8 Kommentar postet

  1. Har jo forstått at du ikke tar imot råd her..men fastlegen som du sjøl nevner,hva med å ta en prat? Om du Atle hadde hatt alzheimer, ville du at Eli skulle gått rundt og hatt det så vondt og leitt som det virker som du har da? Sykdom og død kan ramme alle, ja til og med skilsmisser..,men vi kan da ikke la oss sjøl gå til grunne? Livet har da mye bra å by på og, om en vil og ønsker å se muligheter..

    • Jeg tar imot råd, men dersom jeg skulle fulgt alle jeg får her messenger og snap så hadde tilværelsen blitt nokdå slitsom også. Hva jeg ville ønsket Eli skulle gjøre tenker jeg ikke så mye på for det er jo ikke slik at det er motsatt da.

  2. Ingenting blir bedre av at du hverken sover eller spiser ordentlig. Om du ikke orker dobbeltsenga, så rigg til en annen sengeplass. Og for å være helt ærlig, så virker du mer og mer tung til sinns. Det kunne du kanskje snakke litt med legen din om ? Det er et velment råd, for du skal være noe for din kjære lenge enda. Og gjerne selv komme ut på den andre siden som et helt menneske. Du har fler som er glad i deg ❤

    • Jeg har ny sengeplass saccosekken ute på verandan går bra den. Jeg vet jeg er tungsinne, men tror min fastlege skal få bruke tiden sin mer fornuftig enn på meg. Takk for rådet ❤️ Mine kjære har ferie så de overlever nok det.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist