To må man være.

Når er man egentlig to ? Er man to når man er to tilstede eller er man to når man deler ? Vi er to tilstede, men vi er ikke to som deler. Gullhjertet mitt lever i en verden der det er en tallerken, en kniv, en gaffel og et glass. Jeg lever i den motsatte verden der det er dobbelt av alt fordi vi er to. Hvorfor er vi en i hennes verden når hun ser, føler og hører at det er en person til her. Når jeg går ut følger Vamp med, altså finns jeg her ellers hadde han aldri gått ut.

Det er kanskje en bagatell i dine øyne, men for meg er er det sårende og uforståelig. Trenger man til å forstå alt ? Nei, sikker ikke du, men jeg må forstå for å kunne gi henne det hun trenger av oppmerksomhet.

I dag har jeg hatt fridag nr.2 denne uka og jeg må jo innrømme at det er veldig godt. Vi fikk en tur til mine foreldre ( 91 ) Vamp og jeg. De trenger også til å få vite litt om hvordan det går med Gullhjertet mitt og har mange spørsmål som trenger et svar. Litt tilsyn må de jo også ha selv om de klare alt selv uten noe hjelp. Han ble med ut da vi dro han far, han hadde noe på hjertet. “ Du er sterk du Atle, men det har du alltid vært “ sa han far. Han sa ikke mer, men jeg forsto at han hadde det vondt. De er gamle og han far tar Eli’s sykdom tungt for han besøker ukentlig gamle venner på demensavdelingen og han kan jo også kanskje møte henne der om litt. Det er vel det som er sannheten.

Så fikk vi også nesten gjort ferdig åpningen i stua for jeg ble ikke fornøyd med det slik det var først. Jeg har en del gammel panel fra et gammelt uthus som jeg blander inn fordi jeg liker platinafargen.

Nå er det ikke mye igjen, men vi har en brannmur som vi skal kle med skifer så det ble mer rundt på andre siden. Det ble kun to oppringninger fra henne på dagsenteret i dag så det var godt. Det er litt slitsomt når hun ringer så ofte for da er ikke alt helt bra, men det var det tydeligvis i dag. Hun kunne jo lagt mobben igjen i bilen, men hun er jo ei voksen dame så jeg synes hun skal bestemme det selv.

Det var godt å få henne hjem igjen for jeg har ille dårlig samvittighet for å reise fra henne der med bare gamle damer, men hun hadde jo jobben sin blant eldre så for henne er det sikkert helt greit. Men så var det denne samvittigheten da.