Atle Lundhaug

Ufaglært sykepleier med frivakt.

En dag til er unnagjort og vi er noen timer fattigere. Vi fikk da kjøpt mat til Vamp, men ikke så mye mer heller for det var for varmt å skulle bruke tid på å handle. Vi kjøper og kaster såpass med mat også at det var godt å slippe fly i butikker. Nå har vi gjennomført brusfri uke her for jeg har klart å få henne til å tro at 0 brus er bra for magen hennes. Fordømt tull også å spyle alt sukkeret gjennom kroppen og i hvertfall nå som vi ikke trener. Det blir bare trange bukser av slik. Å handle så mye i Sverige har ikke så mye for seg for det blir liksom for mye til to personer. 2,8 kg kyllingfilet tar litt tid å spise opp om man ikke bruker det hver dag. Så prøver vi jo også å få til mest mulig økologisk mat. Tror vel heller ikke det spiller noen rolle egentlig.

Det som skaffer oss mest problemer nå er at den hvite Ford Kuga’n vår mangler. Det er ikke mulig å få henne til å forstå at den er på verkstedet. Hun sier Atle bruker den i skogen. Så hvem er da jeg ? Jeg er Atle, den ene Atle og også den andre så jeg er vel egentlig to i ett. Det blir godt da bilen blir ferdig for hun roter så ille med dette og det stresser henne veldig. Slik var det også med vedhaugen vi hadde liggende ute her da den var stablet opp. Den var borte, men ikke borte. Først nå kan hun si at veden har hun stablet opp ved kjellerveggen. Jeg var jo på jobb, men var ikke på jobb. Hjalp henne sier hun selv om hun mener hun var alene. Nå har vi en ny vedhaug liggende ute og den må vi begynne å kaste inn i skålen i morra. Da får jeg nok et problem. Det mangler noe hun har sett en stund. Litt på samme måte er det med lommeboka hennes for den gjemmer hun ene dagen og finner den igjen den andre. Hun gjemmer den på samme sted, men for sikkerhet skyld så ligger det en brikke i den så jeg kan finne den med mobilen min. Mobilen sin gjemmer hun ikke for den er av ingen interesse lenger. Hun tror ikke hun klarer å ringe med den. Mye er forandret som gjør at det blir tid til mye mindre her heime og jeg gruer meg litt for vi må ta vare på mer ved borte i haget vårt. Rekkverket på verandaen må også skiftes, men det er jo noe hun kan hjelpe til med da. Vi får begynne fjerne det gamle nå i helga.

Som du forstår så er det ikke helt enkelt å planlegge og alt kan jeg jo heller ikke legge til de to ukene hun er borte. Det må skje nå med alt hva det innebærer. Egentlig er jeg jo pr.dags dato ufaglært sykepleier for jeg er med fra morgenstellet og til dyna er dratt opp til nesa. Da begynner min frivakt. Det er ikke slik at det som har med personlig hygiene og andre ting som gikk på auto før gjør det lenger. Man må si ifra minst to ganger, helst da uten å fornærme. Der er jeg heldig for Gullhjerte mitt sier ikke nei takk til et badekar med varmt vann og skum i. Tvert imot, det blir smilefjes av slik. Det vil jo jeg gjerne ha.