Atle Lundhaug

Ute av tiden.

Vi har en litt tung dag etter en enda tyngre natt, men noen ganger velger man jo ikke selv veien. Det vi visste kom til å skje skjedde veldig fort og får si uventet akkurat nå. Far har forsvant ut av tiden bare litt før midnatt. Det er jo noen uker nå som jeg har vært redd for nettopp dette for å være 92 å bli kreftsyk er ikke så enkelt. Likevel får jeg si at det var godt at det gikk så fort slik at han ikke ble plaget. Vi har jo vært hos ham hver dag og etter han kom til Helsetunet flere ganger om dagen. Denne siste tiden ble vel kanskje den beste tiden mellom far og meg for jeg kunne få lov å hjelpe ham gjennom vonde dager. “Gærnegutten vår “ kalte han meg med et smil og han hadde sikkert rett for som han sa “ du har gjort alt jeg ønsket jeg kunne gjøre “ Far ble papirslave jeg ble livsnyter. Jeg er i takknemlighetsgjeld fordi jeg fikk tråkke mine egne spor og lære av feil, mine feil. Jeg tenkte på dette siste kvelden vi satt der. Vi kom knapt hjem igjen så var han borte.

Det er en ting Eli og jeg har felles mening om, det å ta avskjed med våre døde. Vi måtte ned for å se ham en siste gang før vi fikk lagt oss til ro. Det var fredfullt og godt å se ham ligge der vel vitende om at han døde uten å ha det vondt. Eli var med hele tiden akkurat som før, vi deler alt og støtter hverandre.

Jeg har mange ganger tidligere delt ut heder til våre hjelpere og det vil jeg gjerne gjøre denne gangen også. Den måten 2A på Helsetunet har tatt seg av far har varmet veldig og Eli, Vamp og jeg har bare møtt gode fine mennesker. Når man trenger hjelp så er det godt å vite at den er der og på en måte som gir stor tillit.

Så ble dagen litt forskjellig fra hva vi hadde tenkt, men nå i dag på formiddagen har alle brikker falt på plass og vi kan ta fatt på den formelle delen over helga. Det er ingen enkel reise det heller så man må søke profesjonell hjelp. På den måten har vi fått tatt oss av mor også som plutselig ble alene. Det har vært en hektisk og uvanlig dag for oss og Eli har klart seg godt.

Mens noen går ut av tiden fortsetter andre i samme spor.