Vår plass i sola.

Søndag. Enten er dette den siste eller den første dagen i uka. Om vi skal gå etter det vi lærte på skolen i kristendomfaget så er dette den siste. Det var denne dagen Gud hvilte fra skaperverket.

Er du jøde så mener jeg å huske at sabbaten er på lørdag som da er hviledag, altså er søndag på lørdag eller noe slikt.

Skulle du være muslim så er det jo fredag som er bønnedag og da sikkert hviledag, det betyr da at søndag er da på fredag.

Jeg skjønner ingenting, men godt er det at ukedagene ble lagd ca.600 år før k.f etter en babylonsk kalender. Men så er dette noe jeg tror jeg husker eller var det noe jeg husker jeg tror. Søndag kan være fredag, lørdag eller kort og godt søndag. Slik er det med det.

Her sitter vi og dette er vår plass i sola og akkurat som livet ellers nå om dagen så har vi bygd vår plass i sola sjøl. Vi har har vært på skogstur idag, ikke slik veldig langt, men langt nok til å bli trøtte alle tre. Når vi går slik så blir det ikke så mye som blir sagt, man går mer med sine egene tanker. Vi måtte jo ta oss en hvil på toppen og pratet litt om hvor forskjellig ting hadde blitt, før var gullhjertet mitt lett på foten og smidig som en katt, nå er hun mye tyngre i bevegelsene og smidigheten er helt borte. Jeg får en klump i halsen og vondt i magen når tankene seiler avsted slik og jeg la merke til at også hun slet litt så vi la bort tankene. Ei myk hånd søkte etter min og fant fram, det ble noen tårer uten ord.

Vi har jobbet hardt og fått tåle mye vondt for å få beholde vår plass i sola og den har vi ikke tenkt å gi slipp på uten kamp. Jeg henter mye krefter fra Eli når vi sitter slik ute i skogen for da viser hun at hun støtter seg 100% til meg. Hun aner ikke hvilken rettning vi skal gå så det blir mitt ansvar. Midt i elendigheita så har vi fått oppleve hvor sterk vi føler kjærligheten til hverandre, det er ikke så mange som er så heldige. Visst er hun dement, men hun gir meg så mye styrke, det vet Eli at hun gjør.

Det er derfor jeg sier gullhjertet mitt.

Ut av sorg går det faktisk å hente glede, men da må du bestemme deg for akkurat det.