Våre små søsken.

Kjærlighet handler om å følge de innerste følelsene sine, lytte til hjerte og følge sitt indre. Og hvis den andre personen gjør dagene dine til noe bedre og fortsatt tilfører deg en strøm av gode følelser, så er man på rett vei i livet.

http://celle13.blogg.no

Jeg fant dette på en blogg jeg har begynt å lese og som jeg synes er verdt å følge med på. De ordene han skrev helt til sist er veldig sterkt forankret i mitt hjerte.

På tross av alt uro, alle våkenetter, alle tidlige morgener ved kjøkkenbordet mens Gullhjertet mitt vandrer fram og tilbake. På tross av alt dette så “ tilfører hun en strøm av gode følelser” som forteller at det jeg gjør for henne er rett.

Ordene fra celle13 ble på et vis et juleevangelie for meg. Når jeg leser bloggen til Audun Garthe som han heter så får jeg et innblikk inn i livet til en som ikke har vært så heldig som meg, men som burde ha vært det. Mange fine tanker.

Jeg er jo ikke så glad i jula som sagt og det ble ikke så mye bedre av tanken på en ung jente som avsluttet sitt liv på ungdomspsyke Sanderud. Tenker litt på familien hennes som nå for alltid kommer til å ha mitt forhold til jul. Jeg ble så sint så jeg skalv enda vi ikke kjente henne veldig godt, men jeg har jo sett henne. Synes det er helt jævelig at slik kan skje i et miljø den man skal være beskyttet til og med mot seg selv. Kan hende du kan kose deg med jul, men det kan ikke jeg for Erika var en jeg kjente gjennom noen andre og som allikevel gir en vond følelse av tap.

Det er du og jeg som har skapt det samfunnet som får medmennesker til å gi opp så det er vårt ansvar. Når vi blir gamle så trenger vi våre unge for å ta vare på oss, vi har ikke en å miste. Hvem har skapt dette presse på dagens unge ? Jo det har min generasjon som har gitt vellykketheten et ekstra fokus. Det er ikke rom til de som ikke føler de er perfekt. Sett deg foran tv’n å se på dagens trendsettere……….det er du og jeg som har skapt dem. Det er vi som har skapt en verden der Photoshop råder, en redigert verden vi gir videre til barn og barnebarn. Kan du vise et ikkeredigert bilde på Facebook ?

Synes vi kanskje kan ofre litt av hysteriet å ta vare på de som sliter i hverdagen og sårt trenger ei hand å holde i. Det sier mye om oss hvordan vi tar vare på våre svakeste. Vil du være en tøffing ? Vel, så spør en om “ kan jeg hjelpe deg “ Da er du tøff.

Han het Arnfinn som sa “ har du lyst til å ha noen å prate med så si ifra “ Han var en tøffing fordi han turte åpne opp døra si. For meg var det help nok det å vite at det er noen der.

Vi sier God Jul til alle vi møter i disse dager. Tenk om vi kunne fortsett med det etter jul også. Si Hei til en du ikke kjenner og leggt til et smil kanskje var det en Erika der som trengte akkurat det.

Det vakreste jeg vet er en dråpe som henger der på lånt tid for når tiden er inne blir den borte selv om jeg gjerne ville den skulle være der.

Sola som forsvinner selv om jeg gjerne ville den skulle være der forsvinner også, men minnet om den finnes i mitt hode.