cynthia cardui
Tistelsommerfugl sittende på en løvetann.

I veikanten hva finner jeg der.

I veikanten hva finner jeg der. Tenkte dele noe bilder fra veikanten hjemme så kan jo du se om du finner det samme der. Da tenkte jeg begynne med noen UREDIGERTE bilder av det som sikkert alle finner. Uredigert fra veikanten av den grunn at da kan jo du gå ut å ta bilder med mobilen din og være fornøyd. En uting denne pyntingen på alt.

Gonopteryx rhamni
Sommerfugl ( hankjønn ) klekkes i juli – august og overvintrer som fullt utviklet insekt. Vanlig i sør – Norge fra mars til september. Hunnen er grønnhvit.
Chyntia cardui
Tistelsommerfugl han ( Cynthia cardui ) Den er en vandrer som kommer fra Nord – Afrika. Noen individer sett i Nordishavet. Eggene festes til tistler og nestler. Den er over hele verden og mangler bare i Sør – Amerika. Hunner er blekere i fargen.
Apis mellifera mellifera
Norsk brunbie fra Vestfjell ( apis mellifera mellifera ) vanlig i Nord – Europa.

Synes vi skal bruke litt ekstra tid på denne artige skapningen med vinger på.  Den sammen med en rekke andre som humla er nødvendig for at vi skal få epler, plommer etc. La sprøytinga være til blomsten har lukket seg dersom du må bruke gift da.

4 Kommentar postet

  1. Fine bilder som alltid. Jeg må som oftest, nei hver gang, beskjære bildene mine.men det er jo ikke redigering egentlig. Gikk forbli en løvstannåker i går og mobilen er en vidunderlig oppfinnelse

    • Når jeg tenker redigering så ser jeg for meg glorete solnedganger der fargen er lagt på etterpå. Er jo litt synd dersom etterkommerne våre tror det var slik det var.

  2. Veldig fine bilder 🙂 Og jeg kaller det ikke redigering det jeg gjør 😀 ha-ha: noen stiller inn kamera FØR de tar bilder, på litt av hvert. Jeg “stiller inn mitt” etterpå 😀 He-he

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist