Atle Lundhaug
sdr

Vi eier morgendagen…………………….

I dag er det jo lørdag og om ikke så lenge skal jeg hente Eli så hun får seg en tur hjem. Det er ikke så spennende lenger for jeg klarer jo å holde henne i gang en dag uten problem. Har ikke gjort den vanlige fredagsvasken heller i tilfelle dårlig vær. Da kan vi gjøre det sammen. Skulle været bli fint så får jeg heller ta den runden med støvsuger og mopp i morgen. I går var jeg til veterinæren med Vamp så det ble litt dårlig med tid. Vi måtte til Kongsvinger etter medisiner til ham. Han har litt problemer med venstre skulder som da gjør at han hviler mye av tyngden over på høyre side. Da har det blitt betennelse i musklene i beinet på den siden. Får bare håpe at Vamp har mange år igjen for uten ham får jeg slite veldig. Tenkte litt på dette da jeg satt ved kjøkkenbordet å så ut i mørket i går kveld. Da Vamp blir borte tviler og Eli kanskje har glemt Gammelstun da blir det flytting på meg. Jeg blir jo heller ikke yngre og det er trist å sitte slik alene. I kveld etter jeg har kjørt Eli tilbake til Helsetunet får det bli en tur på treningssenteret på meg. Jeg må bare finne på noe som tar lufta ut av meg litt på kvelden for slik orker jeg ikke sitte lengre. Det er jo noe jeg vet jeg trives med også. Alt blir liksom skadelidende av at jeg sitter slik og faren for å gå inn i noe jeg ikke håndterer er rimelig stor. Til og med foto og det å skrive ligger på et lavmål akkurat nå og da er det noe galt med meg. Turer uten å ta et bilde har jeg ikke gjort på mange år. Om ikke annet så har jeg brukt mobilen. Nå bare sitter jeg der og venter på ingenting. Gudskjelov så er matlysta på bunnen ellers hadde jeg fått et problem til. Vekta rusler nedover og buksa faller av. I går kjøpte jeg to bokser smågodt og langet inn en del, men det ble det kun en time eller mer på ramma av her på morgenen. Nei nå må jeg ta noen solide tak her for ellers går dette rett dit jeg ikke ønsker. Jeg savner Eli veldig og det kommer jeg til å gjøre alltid selv om jeg prøver ta tak i mine egne problem samtidig. Det å ta et vinglass på kvelden som trøst er langt fra det Eli og jeg brukte å gjøre. Nå må jeg ta en liten tur med Vamp før jeg henter Eli så jeg får prøve fylle på noen ord i kveld. Ha en fin dag.

 

Kjersti Ericsson har et dikt som heter Vi eier morgendagen dette er et av versene.

 

 

By oss ikke noe smått

noe halvt

Be oss ikke ta til takke!

Vi kommer her

med gløden fra alle bålene i oss

svien fra alle slagene

og støvletrampene mot hjertet

med sulten i de ulevde livene

og den forferdelige heten

i vår aldri gjengjeldte kjærlighet

Stå ikke i veien for oss

når vi kommer til å vende jorda

med voldsomme spatak

når vi kommer til å dyrke den på vårt vis

Stå ikke i veien for for oss

for vi eier morgendagen.