Atle Lundhaug

Vi lurte oss gjennom dagen.

Det blir en lang morgen dette for det ble vekking lenge før kl.5 for i natt var hun veldig urolig. Hun begynte like etter midnatt, men sovnet jo mellom turene ned trappa, problemet blir jo meg da som ikke har sjanse til å sovne mellom turene ned. Jeg blir liggende på vakt. Håper ikke dette blir en vane.

Så ble det nok et tilbakeslag på toalettpapir fronten. Jeg synes jo at hun flyr veldig ofte på toalettet fremdeles, men ikke så ille som før og så har denne samlingen av papir avtatt, trodde jeg. Jeg har bygd opp et lite lager gjømt bort nede i kjelleren. Det er jo ½ pris på Lampi i Sverige, lokkevare, ja la gå for det er det jo. Kun en 24 pk står framme på sin vante plass. Der var det kun to igjen så det ble å gå til gjemmestedet mitt å hente ny pakning.

T*O*M*T ikke en rull igjen, men hvor gjør hun av det ubrukte papiret ? Det fant jeg jo også ut for de to sekkene med husholdningsplast som vi skal levere på mandag var fulle med lagvis toalettpapir og plast. Ja så nå har sortert ut plasten fra papiret med puls på over 200 så det var godt hun ikke entret kjelleren. Søppeldunken for papir ble over halvfull mens plastavfallet gikk ned i en sekk.

Litt slukøret, litt sint og veldig oppgitt sitter jeg her med en kaffetår og tenker at nå gir jeg opp å regulere dette. Ikke spesielt moro er det å oppleve at hver gang jeg lukker kall det “ avvik “ så finner hun bare en ny måte å lure meg på. Det får bare være slik for hun fungerer jo bedre nå, men det blir vel å spørre litt om det er forsvarlig å øke dosen Risperdal. Den pillen som skal gi bedre søvn må virke denne måneden ellers skal den ikke brukes mer. Etter at vi tok vekk det meste og byttet ut litt så ble hun mye bedre, men var det de vi tok vekk som gjorde utslaget eller var det den ene nye ?

Det er et spørsmål det også.

Da var det helg for det brukte fredagskvelden å være da jeg jobbet de siste årene. Selv om det er slutt med jobbingen prøver vi å holde på fredagskosen. Så derfor sitter vi her da med fredagspils og peanøtter og et lite vinglass med noe fargerikt i. Det blir liksom bare en skvett vin da, men kosen er der allikevel. Vi brukte jo som oftest sette oss i sofaen litt tett for det var jo godt å få to hele dager sammen og vi tjuvstartet jo litt. Det har det blitt helt slutt på nå for det tror jeg ikke hun liker lengre. Det er i hvertfall de signalene hun sender ut. Dette med kjærligheten som var har litt etter litt forandret seg til en slags berøringsfri kjærlighet. Mer en kjærlighet mellom venner. Hun viker litt unna og jeg er redd for å forandre ting til noe negativt. For ett år siden var dette veldig tungt, men nå har det gått over for det handler jo om at hun skal ha det best mulig på sine premisser. Det er jo det jeg ønsker mest å ta hensyn til. Slik har det blitt at fredan har blitt til vennekos.

Det var jo dagsenteret i dag og hun har det utrolig travelt med å komme dit. Klokka 7 begynte hun å spørre om hvor lang tid det var til vi skulle dra. Litt trøtt var hun nok, men jeg tror nok jeg var betydelig trøttere for det ble ikke mange timer på meg. Ikke så mye mer å si om det for hun ringte kun en gang og det var da hun var på vei opp for å reise hjem. Det var veldig godt for så fikk jeg tatt meg av min far litt også for han har dratt på seg en lei lungebetennelse. Nå er 10 dagers penicillinkur på plass og jeg tenker nok at han kommer til hektene igjen til tross for passert 91. En liten pratestund på oss gutta ble det også og jeg tror det gjorde godt for ham. Han tar det veldig tungt dette som Gullhjertet mitt og jeg har fått hengende over oss så det er viktig å vise at dette har jeg så god kontroll på som jeg kan ha.

En trivelig pratestund hos 4hjulgutta ble det også og det er veldig godt å føle man er blant venner en gang imellom.

Det ble en innholdsrik fredag og nå er jeg trøtt og fornøyd med dagen. Jeg hadde bestemt meg også for å gripe tak i den uroen som bruker å komme på kvelden etter at alle inntrykk fra dagsenteret skal fordøyes. Det ble bilder jeg ikke hadde vist henne og litt hjelp til å fylle opp trillebåra med ved til sentralfyr’n som løste det problemet.

Nå ligger hun bakover i stolen sin og sover med velkjente lyder.

Så lurte vi oss gjennom denne dagen også. Ha en fin kveld du også.