Atle Lundhaug
strå,snø
To strå i snøen.

Visst er det smertefullt.

Visst føler jeg smerte. Det er en smertefull opplevelse å se at den man har valgt til livsledsager skal bli fanget i glemselens nett. Hva skal jeg da gjøre for å beskytte meg selv mot den smerten ? Jeg skal ikke gjøre noe som helst annet enn å lære meg å leve med den smerten. Den blir ikke borte uansett hva jeg gjør. Jeg vil ikke og kan jo ikke glemme slik det skulle være. Jeg gjør det jeg gjør fordi jeg vil. Det er ikke vondt for meg å reise ned til henne, men det er vondt å dra hjem uten. Jeg tror det kalles kjærlighet derfor så får det være vondt. Det skal det også være.

Den dypeste smerten
i dine smerter er
at de ikke engang fattes
av den som står deg nær.Finn Carling

Da ble det kveld og jeg har fått satt meg ned litt etter besøket hos Eli. Hun var urolig i dag også enda jeg kom etter kveldsmaten. Da bruker hun være trøtt, men hun hadde nok tatt en liten blund etter middagen. Rart dette, men det går å venne seg til alt og nå preller alt av egentlig. Jeg synes uansett det er godt å se henne. Må jo le litt også for etter vi hadde ryddet litt i skapet så kledde hun av seg og ville at vi skulle legge oss. Da var klokka 19. Fristelsen var jo stor, men da hadde nok bena gått ille mye i natt. Det ble ikke helt lett å få henne til å kle på seg igjen. Men prøv denne er en velbrukt måte fra hjemme så det gikk det også.

Jeg vil hjem å sove i min egen seng. Nokså ofte sier hun dette for hun synes det er lenge siden hun var hjemme. Hun er jo hjemme på lørdager så jeg får se litt på det når ståket etter jula er over og alle rutiner er på plass. Tror det også er litt av årsaken for hun forstår ikke hvorfor alle julegreiene er framme. Det er jo ikke jul nå. Hun er tidløs Eli så da er det jo ikke så greit. Det var enkelt å dra idag for hun forsvant inn på rommet og kom ikke ut igjen så da gikk jeg. Kanskje la hun seg.

Det er ihvertfall koselig å sitte der nede å se på tv. Det er jo ikke så ensomt som hjemme. Hadde hun bare vært litt roligere så hadde det vært enda bedre. Den tiden kommer nok at hun blir sittende rolig og da kommer jeg sikkert til å savne det at hun går rundt. Jeg savner ofte lyden av et par joggesko her hjemme. Da blir det senga for i morgen blir det håndball på Gjøvik. Det blir lørdag på søndag denne helga for Gullhjerte mitt for det er hun selv om ikke er så snill som før.