strå,snø
To strå i snøen.

Visst er det smertefullt.

Visst føler jeg smerte. Det er en smertefull opplevelse å se at den man har valgt til livsledsager skal bli fanget i glemselens nett. Hva skal jeg da gjøre for å beskytte meg selv mot den smerten ? Jeg skal ikke gjøre noe som helst annet enn å lære meg å leve med den smerten. Den blir ikke borte uansett hva jeg gjør. Jeg vil ikke og kan jo ikke glemme slik det skulle være. Jeg gjør det jeg gjør fordi jeg vil. Det er ikke vondt for meg å reise ned til henne, men det er vondt å dra hjem uten. Jeg tror det kalles kjærlighet derfor så får det være vondt. Det skal det også være.

Den dypeste smerten
i dine smerter er
at de ikke engang fattes
av den som står deg nær.Finn Carling

Da ble det kveld og jeg har fått satt meg ned litt etter besøket hos Eli. Hun var urolig i dag også enda jeg kom etter kveldsmaten. Da bruker hun være trøtt, men hun hadde nok tatt en liten blund etter middagen. Rart dette, men det går å venne seg til alt og nå preller alt av egentlig. Jeg synes uansett det er godt å se henne. Må jo le litt også for etter vi hadde ryddet litt i skapet så kledde hun av seg og ville at vi skulle legge oss. Da var klokka 19. Fristelsen var jo stor, men da hadde nok bena gått ille mye i natt. Det ble ikke helt lett å få henne til å kle på seg igjen. Men prøv denne er en velbrukt måte fra hjemme så det gikk det også.

Jeg vil hjem å sove i min egen seng. Nokså ofte sier hun dette for hun synes det er lenge siden hun var hjemme. Hun er jo hjemme på lørdager så jeg får se litt på det når ståket etter jula er over og alle rutiner er på plass. Tror det også er litt av årsaken for hun forstår ikke hvorfor alle julegreiene er framme. Det er jo ikke jul nå. Hun er tidløs Eli så da er det jo ikke så greit. Det var enkelt å dra idag for hun forsvant inn på rommet og kom ikke ut igjen så da gikk jeg. Kanskje la hun seg.

Det er ihvertfall koselig å sitte der nede å se på tv. Det er jo ikke så ensomt som hjemme. Hadde hun bare vært litt roligere så hadde det vært enda bedre. Den tiden kommer nok at hun blir sittende rolig og da kommer jeg sikkert til å savne det at hun går rundt. Jeg savner ofte lyden av et par joggesko her hjemme. Da blir det senga for i morgen blir det håndball på Gjøvik. Det blir lørdag på søndag denne helga for Gullhjerte mitt for det er hun selv om ikke er så snill som før.

14 Kommentar postet

 1. Godt nytt år til deg .
  Må jo skrive det selv om eg vet du ikke føler ting er gode, det er liksom slik en skal gjøre det å ønske noen et godt år. Har ikke vært innom og lest blogger i det siste så nå måtte eg iallefall lese det du hadde skrevet siden sist.
  Klart ting gjør vondt, hadde det ikke gjort det ville det jo vært merkelig. Og selv om en etter hvert venner seg til å få både stygge ord og kjenne følelsen av at en ikke er mye verdt så gjør det jo vondt når man tenker på alt det gode man har hatt sammen.
  Sender deg gode tanker og ønsker deg en så god helg som mulig 🙂

  • Jeg har nok blitt litt imun mot stygge ord for de kommer hver gang jeg er der. Det har blitt større avstand mellom oss også,men det har jo litt med utviklingen av sykdommen å gjøre. Hun blir jo mer ego og alt må passe henne. Slik er det på skyggesiden.

  • Jeg skriver nok ikke av meg som mange tror, men det kommer andre etter meg som kanskje trenger å se at det er muligens like tanker. Det blir heller lite skriving nå om dagen, jeg har gått tom.

 2. Gode ord du skriver;
  om din kjærlighet til Eli!
  Om det å være ensom, tross om man er to!
  Jeg har personlig alltid kalt det “tosomhet” i stedet for ensomhet.
  Nydelig dikt og bildene symboliserer for meg dere som to kjempende strå mot “kulden” Skyformasjon bildet blir symbol på ens indre kampsmerte og uro.

  God helg til dere.

 3. Jeg tror ikke noen som leser bloggen din er i tvil om den smerten som river i deg. Drømmer om det som skulle bli, og håp som brast. Den jævlige sykdommen bringer ikke med seg noe annet enn fortvilelse og sorg. Først farfar, og nå pappa. En kjærestes smerte er selvfølgelig annerledes enn en datters, men vi opplever begge den langsomme sorgen ❤️

  Trolaus og falsk sto sommer’n og frista
  Lova oss liv, men ga oss en høst
  Bjørka står naken alt ho har mista
  Sommer’n ha for og det finns ikke trøst

  Halvdan Sivertsen

  • Det er vanskelig å finne igjen noen glede, men det er vel slik det skal være. Eli og jeg har ikke hatt noe nettverk som jeg kunne dratt fordeler av nå. Håper andre som kommer i denne situasjonen har det og pleier det for det er fryktelig tungt alene dette. Halvdan Sivertsen er en ordkunstner og visene hans treffer alltid noen.

 4. Ja, kjærlighet på godt og vondt dette Atle ♥️ Kos deg på Gjøvik i morra, også håper jeg søndagen blir god for dere begge 🙂

 5. Fantastiske kloke ord av Finn Carling. Han visste hva smerte dreide seg om! Jeg er innom og leser hos deg, men er sliten og har lite å by på av trøst eller formaninger. Nå planlegger vi forflytning til Norge, og mye tanker, planlegging, diskusjoner og litt bekymringer følger med. Gode tanker får du og Eli i kveld fra Spania.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist