Alzheimer har mange ansikter var noe jeg kom til å tenke på da jeg leste om Christine Koht
Bildene er tatt og redigert av www.modellab.se

Alzheimer har mange ansikter……………….

Alzheimer har mange ansikter var noe jeg kom til å tenke på da jeg leste om Christine Koht. Morrodamen som fikk en sjelden og alvorlig kreftform. Hun har jo på en måte gitt kreft et ansikt. Vi får oppleve hvordan hun forandrer seg også i utseende. Alvorlige sykdommer har det felles. Vi blir forskjellige fra det vi var. Selv om tidens tann også hjelper til så gjør ofte medisiner og sykdommen selv at alt går raskere.

Eli har også forandret seg veldig i utseendet. Kroppen og ansiktet har fått noen år ekstra. Jeg har vært veldig usikker på hvor mye jeg skal vise av det. Vi pratet aldri om tiden etter at hun hadde flyttet på sykehjemmet. Det var noe fjernt og uvirkelig for oss begge. Det var ikke slik jeg tenkte heller enda jeg kunne se alt litt tydeligere enn Eli. Jeg tenkte mer i de baner som pleietrengende. Det var vel ikke oppgående jeg tenkte heller.

Alzheimer forandrer henne, ikke bare …

Alzheimer forandrer henne ikke bare i oppførsel. Hun har mistet mye av det hun kunne gjøre før. Alt tar mye lengre tid. At det allerede sitter på et par sokker, en t-skjorte se det ser hun ikke. Jo, på en måte så gjør hun det, men fra øynene og til dit hun bedømmer det hun ser der er det ingen forbindelse. Det kan egentlig ikke forstås uten å ha opplevd scenariet.

Alzheimer`s Faces heter et galleri på Instagram. Her viser pårørende litt av de forandringene alzheimer fører til. Skulle du eller jeg ikke være så redde for å vise frem sykdommers sanna ansikter. I disse tider da det prøves ut elektroniske sykepleiere så er det kanskje på tide å vise frem mennesker. Det er jo mennesker det handler om dette. Det er jo til stadighet vi hører om mennesker som har blitt sykdommen. Mennesker med alzheimer og andre demenssykdommer kalles demente i alle medier.

Alzheimer har mange ansikter skrev jeg så da tenkte jeg at jeg skulle vise noen av dem. Skal man begynne noen steder så må det bli da ingen ante hva fremtiden vill bringe.

Alzheimer har mange ansikter var noe jeg kom til å tenke på da jeg leste om Christine Koht.
Året var 2010 og trolig hadde alt sykdommen festet grepet.