Atle Lundhaug
nattesøvn
Dårlig nattesøvn

Dårlig nattesøvn.

Dårlig nattesøvn blir det når hodet jobber for fullt når det treffer puta. Slik ble det for meg i går kveld. Jeg sto opp kl.03.00 for da var det helt slutt på alle soveforsøk. Det ble nesten ikke søvn. Kanskje er jeg overfølsom, men jeg synes mye av dagens “ skaffe penger ” til ulike formål går langt utover rimelighetens grenser. Jeg får hele tiden giroer fra Kreftforeningen etter at far døde for et år siden av kreft. Jeg får fra Blindeforbundet fordi jeg har en X-førerhund. Nå får jeg fra Nasjonalforeningen fordi jeg jo har Gullhjerte mitt med en demenssykdom. Her kunne historien vært slutt egentlig.

Min nattesøvn akkurat som andres reguleres av hendelser. Med et temperament som en miniatombombe gikk jeg rett i Red Alert i går når jeg åpnet postkassa. Alt innhold havnet i papirsøppla. Det var fire brev med giroer inni. Jeg kaller det tiggerbrev uansett hva avsenderen kaller det. Det som gjorde meg illsint var at Eli fikk også brev fra Nasjonalforeningen med en giro. Hennes giro var litt mindre enn min. Mest trolig fordi hun jo har en demenssykdom og jo alt har fått en del av straffen. Jo, jeg kaller det straff å få slike brev.

Nattesøvn eller ikke så sendte jeg en langt fra koselig mail til nevnte forening og ba om å få fjernet både Eli og jeg fra medlemslistene. Det har jeg gjort med flere før så svaret var vel som forventet. Selvsagt så er alle uskyldige, skulle bare mangle. Det får så være, men flere enn meg har vel opplevd at brevene ligger i postkassa bare dager etter en eventuell diagnose. Noen sitter med en krystallkule der ute.

tre på tur
Vi går tur alle tre.

Det var dette med innsamlingsaksjoner da. Er det virkelig en privat oppgave å gi penger til alt som oser av godhet. Ta Facebook som eksempel. Tenk tanken at du har 200 venner. Selvsagt har jo alle fødselsdag og ingen kan jo være dårligere enn naboen. Da ender du opp med 200 overføringer til gode formål. Hva mener du om det ? Kanskje du ikke betaler din del over skatteseddelen som alle andre og derfor føler deg brydd ? Et sidesprang, disse IS barna som vi vel bør ta hjem ? Barna er jo norske statsborgere. Burde vi ikke samle inn penger til det også ? Det dukker sikkert opp.

Nattesøvnen blir sikkert ikke ødelagt hos de som sitter å sover på benkene i Stortinget. Har jo sett noen bilder derfra og de fleste sover ut på et kontor eller en betalt leilighet. Jeg tenker at jo mere som samles inn til forskning og lignende jo mindre kan de bevilge. Da blir det mer til reiseregningene og møtehonorar som vi jo leser litt om.

ubetydelig
Liten og ubetydelig, men……

For egen del har jeg tenkt for fremtiden å kjøpe med litt glede til vennene mine på 3C foran hver helg. Det er der jeg kan gjøre en jobb som gjør at jeg sover godt om natta. Her vises takknemlighet i form av smil, ikke kurver på en diger plakat på tv. De samme smilene gjør meg glad, veldig glad også. Følelsen av å bety noe for noen er en god følelse.

Tar sjansen på å sitere en av mine venner Du jeg husker ikke navnet ditt, men du eier hunden, jeg kan jo sitte på med deg hjem. For meg betyr det tillit å sitte på hjem. Jeg kan ikke ta noen hjem, men jeg kan hjelpe til med å skape et hjem der mine venner bor nå. Det koster så lite og gir så mye tilbake.