Atle Lundhaug
Depresjoner går det vel å få av mindre ting enn dette med klær.
Stikkelsbæra er moden for de som har det.

Depresjoner går det vel å få av mindre ting enn…

Depresjoner går det vel å få av mindre ting enn dette med klær. Jeg kjøper stadig nye til Eli for at hun ikke skal gå i det samme hele tiden. Sko har alltid vært noe hun sjøl har kjøpt mye av. Det har jo jeg fortsatt med. Nå har hun mange par, men bare et par hun vil gå i. De er snart utslitt. Ikke engang et par i samme farge ville hun ha på. Igår « stjal « jeg de hun bruker og så håper jeg at hun glemmer dem.

Ser jo også at hun trenger hjelp til dette med påkledning. I går satt det på 2 t-skjorter, en bh mellom brystene og halsen, to truser og 3 sokker. Hun hadde to på ene beinet og en på det andre. Hun vet hva og hvordan, men klarer ikke å gjøre det. Når hun skifter klær hjemme etter å ha badet går det greit. Jeg legger de nye klærne i den rekkefølgen jeg vil hun skal ta dem på. Da forteller hun meg hva hun tar på og alt går greit. Verre blir det jo på Helsetunet for hun står opp lenge før dagskiftet går på. Med en person på nattevakt sier det seg selv at det blir slik. Eli er jo ikke den eneste som er tidlig oppe.

Depresjoner får jeg nok ikke….

Depresjoner får jeg nok ikke, men noe må jeg jo prøve på selv om det vel ikke er mitt ansvar lengre. Det har jeg jo gitt bort. Likevel synes vel dette er et teamwork og at ting fungerer best om flere har ideer. Det er jo spesielle farger Eli har fokus på og egentlig alltid hatt. Varianter av rosa, lilla og gult har hun alltid likt. Alle disse fargene har hun ofte kombinert med svart. Det tenker jeg at det kan være en mulighet til å hjelpe henne se selv om det går da. Har tenkt plukke unna mye å heller kjøpe i svart rosa variant. Gjør jo ingenting om hun har flere jakker i feks rosa. Kanskje blir det lettere for henne da.

Hun fikk en fleesjakke HH som er rosa med litt nærmest burgunder armer. Den ser hun på og synes det er noe rart med den. Hun tar den på, men kanskje er det et dårlig valg. Ensfarget er trolig bedre. Ofte blir det to plagg kanskje pga at hun ikke klarer å bestemme seg. Blir det to plagg dersom alt er likt ? Det kan vel hende for det blir jo ofte to røde truser. Det har nok mest med at hun tenker skift og da setter en utenpå.

Aner ikke jeg, men føler at jeg må gjøre noe for å lette tilværelsen hennes. Kan hende det med påkledning er med på å skape litt frustrasjon for henne. Uansett så er det hvert et forsøk. Jeg skal ihvertfall prøve kjøpe like farger og ikke slike med klare skiller. Det skal flyte mer sammen om du forstår hva jeg mener.

Ulik situasjon krever jo også ulik tenkning det sier våre politikere. Så gjør de det samme om igjen. Morsomt.