Atle Lundhaug
Hva var det Eli sa? Hva mente hun med det?
Enkelte ganger får jeg lyst til å lage fake bilder. Slik som dette i drømmeslør.

Hva var det Eli sa ? Hva mente hun med det ?

Hva var det Eli sa ? Hva mente hun med det ? Enkelte ganger kommer det setninger som kan være kryptiske. Det er ikke fordi ord har byttet plass, men de har ingen rot i situasjonen vi var i akkurat da. Eli spoler tilbake og det kan ta litt tid før jeg kobler det. Tror jentene våre også opplever dette. Isabelle gjør ihvertfall det for nokså ofte prater vi om ting Eli / mamma sa. Like ofte kan jeg kode det net til en situasjon. Klart enklere dette for meg ettersom jeg jo er hos Eli nesten hver dag.

Vestmarka kirke har jeg tatt så mange bilder av at jeg aner ikke hvor mange. Den ligger så vakkert til oppe på høgda og ser ned på Harstadsjøen.

Hva var det som var så merkelig ?

Hva var det som var så merkelig ? Jo Eli sa “ en svart, en hvit og en begge deler “ Ikke så merkelig med det tenker vel du, men når vi vanner blomster på Vestmarka og hun leser på gravsteinen. Da ble det nokså kryptisk for meg. Dette med å lese på gravsteinen til hennes foreldre og familie er akkurat som om du leser overskriften i ei avis. Det betyr ingenting uten at du leser innholdet. Innholdet har Gullhjerte mitt glemt. Jeg blir hennes kobling til innholdet. Vestmarka Kirke, meg gir gravene et innhold. Historien om farfar Edvard nyselenderen husker hun via meg.

Hva var det som var så merkelig?
Samme blomst i svarthvitt, dyster eller vakker? Du velger.
Hva viser bildene?
Samme blomst med svarthvit balgrunn. Colorsplash min store kjærlighet innen foto.

Hva viser bildene ? Jo, bildene viser det Eli sa ” En svart, en hvit og en begge deler “ Det som startet det hele var noen sauer som beiter en kilometer fra oss. Noe er svarte, noen hvite og noen begge deler. Dette fascinerer henne veldig at sauene er slik.

Slik er det også med bildene som vi laget sammen på onsdag foran tv`n. Da brukte jeg den koblet opp mot mobilen slik at hun kunne se forandringen. Da kan jeg se at hun tenker en slik blir slik og til slutt noe helt annet.

Hva var det jeg ville si ? Jeg ville vise deg hvor brutalt livet kan forandre seg. Fra noe fargerikt til noe uten farge og til slutt forandre seg til noe meningsfullt selv om litt bakgrunn har blitt borte. Det har gått 3 år og veien har vært lang fra livet ble totalt forandret, men jeg har på et vis funnet ro. Eli har det godt i sin verden og jeg får ta det meste av støyten. Slik skal det være.

Det er litt godt å sitte her en lørdagskveld se på bilder fra en annen tid. Det er da du finner ut hvor plassen din er. Ja, det er vanskelig å forstå at dette er virkeligheten. Det kommer til å gjøre vondt lenge, men så er det jo godt de få minuttene jeg kan holde hånda hennes. Ryggsekken kan ikke bli tyngre enn dette så det er bare å bære.

 Får æ holde dæ i handa

Ser du ho som leter,
leter etter spor
Veien som ho kjente,
fins et sted på jord 

Og ser du han som sørger,
sørger uten ord
Håpet som han mista,
fins et sted på jord 

Jorda snurrer fortsatt rundt sæ sjøl 
Vi henger med,
henger sammen med hverandre 

Ser du de som rekker,
rekker ut ei hand
Spør oss om å holde
sammen mens vi kan 

Jorda snurrer fortsatt rundt sæ sjøl 
Vi henger med,
henger sammen med hverandre 

Og jorda holder fortsatt kurs rundt sola
Vi holder fast,
vi holder sammen for hverandre 

Får æ holde dæ i handa,
holde fast ei lita stund
Slippe taket i alt anna
og bare holde uten grunn

Kjersti Aune