Atle Lundhaug
Derfor er den så vanskelige ensomheten vakker.
Sol på rimfrost er fint å se på.

Derfor er den så vanskelige ensomheten vakker.

Derfor er den så vanskelige ensomheten vakker. Du tenker tilbake i livet ditt. Kanskje finner du mennesker blant dine minnebilder som du savner. Kanskje har livet vist seg fra en dårlig side. Helsa svikter og du kan ikke gjøre det samme som før. Alle har vi noe som vi gjerne ville ha tilbake. Det får vi jo ikke og resultatet blir ofte en slags frivillig sorti. Sorti fra det livet du hadde eller fra personer som betydde noe for deg. Slik har jeg det og jeg er neppe alene om det.

Når jeg sier ensomheten er vakker så er det fordi den er en måte å føle savn på. Det er vel ikke sikkert alle føler det slik. Mange som blir alene er flinke til å få impulser fra et sosialt liv. Jeg er ikke det og er vel heller ikke så veldig sosial. Jeg prater jo med mennesker jeg treffer og slik. Har kontakter via diverse medier, men har lett for å melde meg helt ut innimellom. Det var jo ikke noe så veldig sosialt i en skogsmaskin heller. Var jo mest alene og det ble mobilen som var det sosiale. Så blir man jo litt lei mobilen også i perioder og er glad når strømpluggen er glemt.

Derfor er jo ingen forklaring….

Derfor er jo ingen forklaring. Det er mer en skapt unnskyldning. Jeg liker så dårlig mye styr og det blir det i samvær med andre. Jeg liker meg vel best i en 1:1 forhold. Det er vel det jeg tror for jeg mangler vel egentlig praktisk erfaring. Som jeg jo har fortalt før så ha vi levd et stille liv godt skjermet fra utenverdenen. Derfor er det nå så tomt rundt meg.

Det går liksom sakte fremover og litt etter litt blir jeg jo vant til at det er slik. Man kommer inn i en annen fase. Den fasen består mest i å være glad for at hun har fått det bra. Da er i hvertfall den bekymringen borte. Jeg får min tid da det føles rett. Det er ikke sikkert at behovet for min tilstedeværelse bestandig vil være like stort. Derfor har jeg liksom tenkt ta det med ro og ikke ofre mye tid til tanken om et ensomt liv. Jeg har det bra slik jeg har det.

En eller annen sa dette, men jeg husker ikke i farten hvem.

Hvis din lykke avhenger av hva andre gjør, antar jeg at du har et problem.

Da har nok jeg et problem, men et fra eller til gjør ikke så mye.