Atle Lundhaug
Fint å være to, har du tenkt på det
Etter en varm fin dag laget kveldssola en perfekt avslutning. Nesten,bare nesten

Fint det er å være to, har du tenkt på det…

Fint det er å være to, har du tenkt på det noen gang når kvelden er slik som nå. Dersom du ikke har det så håper jeg du tenker på det.

Jeg har vært på besøk hos min. Hun enser ikke engang at det har vært en fin dag. Ikke engang at det er sommer vet hun. « så fælt det regner ute « Hun så regn ut gjennom vinduet på 3C. Jeg så kveldssol fra en blå himmel. 

Er det så rart jeg gråter en skvett. Jeg sitter her og ser slutten på en dag som solen har farget rød. Vi får aldri mer oppleve det sammen. Om jeg ikke oppnår noe annet med skrive om livet vårt så håper jeg at du lærer deg å stoppe opp litt. Senk farten litt og nyt øyeblikket sammen for det tar slutt en dag. 

Da slipper du som jeg tenke over alle fine kvelder som ditt gullhjerte har tilbrakt kvelden alene fordi du alltid måtte noe.

Jobben i skogen stjal tiden vår. Det er derfor den ikke frister mer, jobben i skogen. Jeg hadde ikke tid, hadde aldri tid. Kirkeklokkene ringte inn jula på Matrand , jeg hadde fremdeles ikke tid. Jentene våre var barn, litt større barn, tenåringer og til slutt voksne. Jeg hadde aldri tid. De som eide tiden min hørte jeg aldri noe fra da jeg sluttet.

Fint å nyte solnedgangen i stillhet. Nei, det er ikke fint. Jeg savner gnirkingen av joggeskoene og den hvileløse vandringen. Selv etter ei ukes mental utforbakke.

Nå sitter jeg har alene nå med mengder av tid, men ingen å dele den med. Hun jeg skulle delt all tiden med vet ikke at det er sommer enda hun går så svetten renner. Jeg hater jobben i skogen.

« Er det sant mor er død, hvor gamle er jentene, hvor står bilen vår, jeg er redd, skal vi hjem nå, hvor gammel er jeg, har Vamp spist, du vet jeg er glad i deg, du bryr deg ikke om meg, hvorfor svarer du ikke « 

Ordene kommer og blir til en setning uten mening, jeg svarer ikke og da bryr jeg meg ikke om henne. Spaserturen på en time var en evighet.

Bryr du deg om livsvennen din ? Kanskje på tide å vise det nå for i morgen kan det være forsent. Det er alltid forsent dagen etter.

 Dagen idag er igår i morgen.