Atle Lundhaug
#snap #fortiden
Snap fra fortiden.

Fortiden var igår.

Fortiden var igår. Jo, for slik er det faktisk. Fortiden er den tid vi har lagt bak oss. Det var igår. Hvor langt bakover du vil gå er jo opp til deg. Joda, for meg også. Jeg har prøver å se på fortiden so igår. I forhold til deg så har jeg 902 skrevende sider som alle er mitt tilbakeblikk på noe som ikke er idag. Dagen imorgen kan aldri bli bedre enn igår, slik er det bare.

#Kråke #Hans Børli #fortid
Éi regnvåt kråke på skigarn er bedre enn ti engler i Himmerike. Hans Børli

Ei kråke fra fortiden som forsvinner inn i fremtiden og bærer bud om det som skal komme. Det er enda mer sorg, enda mer savn. Få gleder selv om at jeg kan minnes igår. Igår var det varme i ei lita hånd som så gjerne ville holde min. Slik kan en kveld være. Esto Fortis heter det vel. Tror det blir noen ord jeg skal tattooere over hele ryggen slik at jeg kan se det i speilet. Med ryggen mot fortiden. Rømme kan jeg jo ikke.

#fortiden #framtiden
Fortid eller framtid, hva velger du.

Fortid eller framtid ? Hva velger du ? Du må kjenne veien for å vite om den går framover eller tilbake. Du kjenner ikke veien. Jeg gjør det så jeg vet hvilken vei som er den rette. Jeg vet hva som venter der framme og jeg vet hva som var bak forrige sving. Så kan jo du leve med at veien blir til mens du går. Alle kan ikke det. Jeg kan ikke det ihvertfall. Jeg må vite.

#frost #vindu #fortiden
Ser du ut eller ser du inn ?

En av veiene er fortiden, men hvem ? Se det vet ikke du. Du vet ikke om jeg ser inn gjennom vinduet eller om jeg ser ut ? Du kan ikke vite hvordan mitt liv er fordi du ikke kan se inn. Du kan heller ikke se hvordan det ser ut for du ser ikke gjennom mine øyne. Slik er det med oss mennesker. Kanskje ville det være lettere å akseptere det du ikke kan se eller føle dersom du ikke så det fra ditt syn på hva som burde være. Du sitter ikke inne i et hode å ser ut gjennom øynene. Ei heller kan du få de inntrykk som andres øyne ser.