Atle Lundhaug
største,frykt
Min største frykt

Min største frykt.

Min største frykt dersom jeg har en etter de siste årenes begivenheter er at Eli skal få noen andre sykdommer. Det liksom greier seg med alzheimer, forandringer i pannelapp  og capgras syndrom. Småproblemer er det også med mage, rygg og et kne. Det hun selv gjennom mange år er mest redd for er tannlegen. Da var det liksom helt perfekt å få problemer med en tann. Har jo sett at hun får ofte kul på høyre side når tunga beveger seg over tennene der. Når jeg har spurt om hun har vondt der sier hun nei. Da har det jo blitt til at jeg ikke har brydd meg så mye om det. Det er nok av ting hun aldri har gjort før å henge seg opp i.

Hennes frykt for tannlegen fikk vi testet ut i går for da måtte vi ta turen dit. Det er to tannleger på Skotterud og da måtte vi jo selvfølgelig sette oss på feil venterom. Egentlig var det bare koselig for så fikk vi en pratestund om Søstuen Gård Jeg har faktisk aldri vært der, men må jo si at jeg er imponert over dette. Har du lyst på en uvanlig ferie så er dette noe du kanskje bør se på. Du som elsker Farmen bør ihvertfall oppsøke småbruket for her er det intrige fritt. Moro å høre litt om planer.

natur
Natur har vi mye av

Det ble liksom ikke mindre frykt hos henne av at vi måtte bytte venterom, men heldigvis gikk det fint. Kjente ansikter hjelper godt. Det å få til tannbehandling på et menneske med svekket forståelse for at dette må vi er langt fra enkelt. Det ble en plan B etter at A nokså raskt ble forkastet. Flinke folk som forstår hva som er mulig er det alltid godt å møte. Jeg har loset Gullhjertet mitt trygt gjennom underlivsundersøkelse, slange inn i begge ender for å si det med litt humor, utallige besøk på Sanderud, fastlege og nå tannlege. Felles for alt dette er at hun faktisk er veldig rolig så lenge jeg tar på henne. Blir hun urolig så legger jeg hånden på henne og hun blir rolig. Godt å oppleve hver gang.

Grunnløs frykt får jeg vel kalle det for etterpå sa hun tannlegen var koselig, men jeg liker ikke sprøyter. Det var vel egentlig ikke helt rett for det er jeg som ikke liker sprøyter. Eli har alltid tatt bedøvelse hos tannlegen 🙂 Slik forandrer ting seg. Nå er det gjort midlertidige ting med tanna og den må ut. Det må nok skje i sovende tilstand tror jeg så vi får se hva det blir til etter påske. Nesten automatisk så tenker jeg på om tanna kan være årsaken til den vonde magen og nå ryggen. Hun kan jo gni seg på ryggen å ha vondt i magen og motsatt. Høres rart ut for deg kanskje, men jeg har mange ganger opplevd at hun ikke klarer helt å si hvor hun har vondt. Da blir det magen hun sier.

Tenk så godt det skulle være slipp høre henne si vondt. Det ville få livet i en helt ny og bedre bane. Halmstrå javel, men når det er alt du har.