Atle Lundhaug
fremmed,hjem
Hvem skriver jeg for?

Hvem skriver jeg for egentlig?

Hvem skriver jeg for egentlig? Det var ofte et spørsmål jeg stilte meg selv før. Det var før, nå tenker jeg ikke på det lengre, jeg skriver. Jeg har ingen målgruppe fordi jeg ikke har noe mål. Kanskje trodde jeg at jeg hadde det en gang. Hvem vet, det får vi nok aldri vite. Det er jo så populært blant bloggere å kalle seg Influensere. Det er jo beskrevet som en påvirker. Derfor kaller jeg meg ikke blogger. Du blir ikke påvirket til noe tenker jeg. Altså er ikke jeg en blogger.

Fremdeles forklarer jo ikke det hvem jeg skriver for. Dersom du har noen drømmer igjen i livet som du vet aldri blir oppfylt så tenker jeg at vi er på bølgelengde. Da tenker ikke jeg på drømmene til eksempelet med influenseren over. Jeg tenker andre drømmer.

Mikael Wiehe er en sanger som er langt utenfor malen og han har en tekst som jeg tenker ofte på. Drømmen min var kanskje slik engang.

Jag minns min barndoms längtan

Jag minns den starkt och klart:

Att kunna gå på lina

Under en cirkus välvda tak

Tänk, att få sväva högt där uppe

Som en stjärna i det blå

Långt ovan pajasar och clowner

Ville jag dansa fram på tå

 

Føler du deg litt hjemme i verset også kanskje? Det gjør jeg, men da må du lese mellom linjene.

Det var dette jeg lurt på da om lesingen. Skrivingen lurer jeg ikke på. Den kommer med en tanke uten noen form for planlegging. Jeg kunne si at jeg var hos Gullhjerte mitt i går kveld enda jeg skulle ha en fridag, sa jeg jo. Jeg savnet henne og tenkte at hun kanskje savnet meg også. Iblant må man skifte mening for å ha rett. Hun savnet meg. Vi satt sammen ei god stund før jeg dro hjem igjen.

Ofte så tenker jeg at livet aldri blir som før. Det jeg fant glede i har forsvunnet og smilet sitter langt inne. Jeg liker meg best hjemme. Tenkte på det i natt der jeg lå i soveposen ute. Det var måneskinn og eneste lyden var snorkingen til Vamp. Da var da denne sangen Lindansaren kom seilende fra det innerste i mitt hode. Tre vers som jeg husket.

 

Och vad vet jag väl vad som hände

Om det var nåt som inte höll

Om det var nåt som sprack

Eller nåt som brast

Men han snubblade och föll

Och medan skriken blev till tystnad

Och mitt hjärta slog och slog

Så låg en stjärna där i sågspånet

Och slocknade och dog

 

Men livet måste levas

Också när man inte längre vill

Men jag gick aldrig mer på cirkus

Jag hörde inte längre till

Det är som miste man förmågan

Att ge sej drömmarna i våld

När man har sett en stjärna falla

På alltför nära håll

 

Gir disse tre versene fra en sang en mening for deg, ja så skrev jeg vel til deg da.

Hvem