Atle Lundhaug
kjærlighet badehåndkle
Mye kjærlighet i et badehåndkle

Kjærlighet og omtanke i et badehåndkle.

 Kjærlighet og omtanke i et badehåndkle. Egentlig begynner jeg med slutten først fordi den er best å tenke på. Noen ganger er det godt å gå baklengs i tid om bare for en dag. Badekaret er en velsignelse hos oss for der får jeg til å varme opp Eli når hun fryser til. I går var ikke noe unntak. Etter en heller gradvis dårlig dag baklengs var det igjen løsningen. Hun liker ikke å dusje Eli. Det er ikke bare her hjemme det gjelder. Hun kunne ligge en god time der etter at alle jentene hadde flyttet ut.

Ugrei ellers, men liggende i det varme vannet medgjørlig som en sovende kattunge. Slik ble spenninger løst opp og hun ble seg selv, omtrent da. Selv med +32 i rommet er det kaldt å stå opp så jeg sto klar med det store badehåndkle hennes. Det er lilla og det eneste som duger. Kan du tørke meg er jo en vanlig frase og så blir det jo til det. Hennes behov for omtanke. Når jeg ellers nesten aldri kan ta rundt henne så blir jo dette min måte å vise kjærlighet. Med håndkle som ekstra hud kommer allikevel glemte følelser frem. Det var slik det var engang, hud mot hud. Glemte er nok ikke følelsene bare lagt bort for ikke å tråkke over hennes nye grenser

 

tørking av klær
Kjærlige hender henger opp til tørk.

Kjærlighet er det mye av

Kjærlighet er det mye av i det å ta vare på det man bruker daglig. En vaskemaskin full av sokker ventet på kjærlige hender. Det var nokså godt planlagt får jeg vel si. Det kom ingen protester da jeg sa at jeg hadde en vaskemaskin full av sokker som skulle henges opp. Den jobben tok hun. Det er jo denne tidsfaktoren da som gjør at hun ikke vet når hun hengte dem opp. Det ble mange turer ut og inn for å hente ikke tørre klær. Litt stryking var det jo også av tørre håndklær, men den måtte jeg pent ta sjøl. Skal jeg gjøre alt, som hun sa. Det ble stryking på meg mens hun la det pent inn i skapet. Til slutt måtte jeg komme å se hvor flink hun hadde vært.

ta vare på
Slik ble resultatet når Eli legger vekk.

Det å vise litt omtanke.

Det å vise litt ekstra omtanke for liksom å forberede noe man må gjøre er viktig. Vi skulle jo til tannlegen i går og det kan jo være en traumatisk opplevelse for noen og enhver. For en som hyler rett ut når neglene klippes er det enda verre. Det er jo ingen vits å forberede det dagen før når du ikke teller dager. Det blir på et vis et kvarter før du må gjøre det. Med litt lurendreieri og flinke folk i andre enden så går det meste. Det gjorde dette også og alle røntgenbilder ble tatt.

vise omtanke
Vi skulle jo til tannlegen i går og det kan jo være en traumatisk opplevelse for noen og enhver.

Omtanke eller kall det omsorg.

Omtanke eller kall det omsorg det er jo to ord som vel egentlig beskriver kjærlighet til noe. Det er jo liksom naturlig å ha det når man ha brukt så mye av livet sammen. Får vel si det har vært en lang vei å gå i det å akseptere at man ikke strekker til ettersom tiden går. Jeg så jo igår som ofte i det siste når hun har vært hjemme litt at hun får en slags ro når hun er tilbake på 3c. Det er hennes hjem på et vis og her får hun all den omsorgen hun trenger. Så blir det vel mest badekaret som blir mitt bidrag, men det er jo ikke mindre viktig.

Ingen hemmelighet at jeg liker Kolbein Falkeid.

KJENSGJERNINGER

Å ligge tett inntil et hjerte
men med den tynne sommergardinen av hud mellom
er å være utestengt
.

Å lete innover øyne
er å høre ekkoet fra den andre siden av en
uoverstigelig ensomhet.

Å bli glad i
er å legge grunnsteinen
til et savn.

eli,2016
Eli mai 2016