Atle Lundhaug
Lykke målt i sekunder. Slik har jo livet blitt.
Det var en gang da livet føltes som om det gikk på skinner.

Lykke målt i sekunder. Slik har jo livet blitt.

Lykke målt i sekunder. Slik har jo livet blitt. Det betyr ikke at lykken har blitt til noe annet. Samme lykke,samme følelse av nærhet bare med kortere varighet. Det å lete etter nye muligheter for at vi skal få ha noe sammen har blitt til nærmest en form for mani. Ordet mani bruker vi kanskje litt feil, men noen vil sikkert få det til å passe på meg. Jeg får så skjorta passer noen ganger, men takk og lov av navngitte personer. Da godtar jeg kritikken, men tilpasser meg den neppe. Det er jo alltid slik at det er han som er nærmest flammene som brenner seg. Alle andre er jo på behørig avstand fra flammene.

Nyttig lesning kan være linken over. Noe vil jo alltid passe til beskrivelsen av symptomene. Slik er det med alt.

Når du tro at jeg bare hopper fra stein til stein så gjør jeg ikke det. Alt jeg gjør i forholdet til Gullhjerte mitt er et resultat av prøving og feiling. Hver eneste dag jeg tilbringer med henne blir loggført og jeg vet eksakt hvordan hun reagerer på forskjellige ting.

 Noen ganger ser jeg at ting gjentar seg å da justerer jeg samværet etter det. For eksempel dette med toalettpapiret. Full rull betyr at hun river opp mengder. Halv rull, da river hun mindre. Ved å skifte til en spart halv rull når hun er hjemme har jeg nesten fått fjernet den fobien. Hun ruller baer noen ark rundt kammen sin.

 Mengden av kammer har du jo sett. En kam ingen avledning, mange kammer avledning.

Eli har jo funnet ut hvor de ligger. Hun tar opp en ny, ruller toalettpapir rundt den og legger den i lommen. Den hun hadde fra før gjemmer hun forskjellige steder. Hun tenker toalettpapir rundt kammen ikke på rullen mer. Slik jobber jeg. Finne et mønster via notatene mine. Lurte henne litt med å få henne til å pakke inn kammen slik at den ikke skulle sitte fast i lommen.

Litt med vilje har jeg laget til flest svarte for å se hva hun velger selv. Akkurat som jeg tenkte, hun tar en svart. Den er det jo flest av. Jo da, det er sikkert idiotisk synes du. Jeg har tenkt bruke dette jeg nå lærer for å finne ut hvordan unngå at hun setter på seg flere plagg utenpå hverandre. En kam er billigere enn ei t- skjorte, men begge har farger. Dersom hun får veldig mange feks t-skjorter i samme farge vil hun da kun ta på en av de? 

Lykke for meg er…….

Lykke for meg er jo når jeg ser at ting fungerer. Dersom hun sier hun er redd da vi går ut døra på 3C så vet jo jeg at hun er ledbar de timene. Jeg tar henne i hånden og hun blir trygg. Kommer hjem vil ikke bade, skal etterpå. Ta henne i hånden “ Nå Eli “ 

I går kveld da vi satt i stua på 3C litt sent og hun var veldig trøtt ga jeg henne hånden og sa “ Du kan få legge deg Eli “ Kledde av seg, vasket seg, pusset tennene, på med nattskjorta og la seg. Satte meg på sengekanten, bøyde meg over henne og la armen rundt nakken hennes. Det var vår god natt til hverandre slik jeg håper å få til det ofte om ikke hver kveld. Forskjellen på deg og mer er at jeg får jobbe for sekunder med lykke.

Når du tror jeg henter ting ut fra lufta og burde skaffe meg et eget liv så vet ikke du helt hva du snakker om. Jeg har et liv der jeg har ansvaret for et menneske som trenger meg. Det er mitt liv. Du har ikke opplevd hvordan det var den gangen hun ikke ante hvem jeg var. Nå vet Gullhjerte mitt hvem jeg er.

Jeg er trygghet og varme.

Hva er du?