speilbilde
Jeg er mann og altfor gammel.

Jeg er mann og altfor gammel.

Jeg er mann og altfor gammel til det meste. Slik tenker kanskje du når du leser en 66 åring som siterer Ole Brum. Synes du også kanskje burde lese litt Ole Brum og utvide horisonten litt. Jeg skriver jo du og kan hende mener jeg da et spesielt menneske, men trolig ikke for jeg vingler som vanlig fra side til side. Hva var så visdomsordene fra Ole Brum ?

google
Bildet hentet fra google

Ole Brumm om vennskap.

Nasse Nøff satt alene nede ved elven. Tittet på sitt eget speilbilde. Følte seg litt ensom…

Så kjente han en pote på skulderen, snudde seg og så at det var bestevennen Ole Brumm.

Nasse smilte med et tårevått øye og sa: “Hvordan visste du at jeg trengte en venn?”

Ole Brumm svarte: “Når man har venner som ligger nærmest hjertet, hører man at det andre hjertet roper.”

–  Alan Alexander Milne (Ole Brumm

Godt over middels voksen mann som har Ole Brumm på favorittlisten det var det vel ingen som trodde. Slik er det og veldig når jeg ser på tv om kvelden så er det langt bak i Canal Digitals kanaloversikt. Paradis hotellet med alle sine ondsinnede intriger gir ikke så mye til meg akkurat. Mye av det som vises på skjermen går jo ut på å utnytte andre til sin egen fordel. Finner du glede i dette så er det vel fordi du liker nøkkelhull.

svampebob
Google hadde dette bilde også

Denne figuren, Svampebob hører også til blant det jeg liker. For ikke så lenge siden fant jeg ut at det hadde jeg felles med en ung dame som hadde bursdag. Jeg sendte Snap med Svampebob. Når noen liker Svampebob så må det være mye godt i den personen, tenker jeg. Jeg glemmer aldri noen som liker Svampebob og blir glad for å få det på Snap.

Martin Luther King jr.
Bilde fra google dette også

Denne mannen Martin Luther King.jr. er vel forlengst glemt av folk flest, men også i den kategorien jeg kaller forbilder. Han kunne få tankene igang hos de flest da han holdt taler og mye har han sagt som vi på nytt bør tenke på. Like aktuelt i vår duppedingsverden.

“An individual has not started living until he can rise above the narrow confines of his individualistic concerns to the broader concerns of all humanity.

Sitat Martin Luther King jr.

hånd,hvile
Godt å sove.

Rart innlegg tenker du og kanskje klarer du liste ut hva jeg sa mellom linjene nå du ser bildet til slutt. Dersom du som meg vingler så ligger kanskje også din årsak i et bilde. Kanskje prøver også du å verne om et minne du ikke kan gi slipp på. Lær seg å leve med smerten kan jo den prøve som aldri har opplevd smerten. Du og jeg får pent bære den og vi gjør det gjerne. Livet går videre, men uten en fortid blir vi også historieløse, vi blir på et vis til ingenting. Ha en fin helg og kanskje skulle du si hei til en fremmed du møter på din vei. Når du runder neste gatehjørne er personen borte.


8 Kommentar postet

 1. Noen sier: Man blir aldri for gammel til og leke, lete, og ha litt gøy i hverdagen.
  Host hark. Jeg leser mange slike blader, som Donald Duck osv. Ikke for barn, men for at jeg liker og ha barnet i meg.
  Så nei, du var visst ikke for gammel, heller ung nok, til og lære nytt enda.

 2. Jeg er alt for ung til å være for gammel til noe og alt for gammel til å være for ung til noe. Og det har jeg tenkt å fortsette med. 😉
  Og jeg kjøper med meg Donald Pocket når jeg skal ut og reise.
  Ta vare på deg selv også, Atle!
  Klemmmmm

 3. Tenker aldri alder på noe som helst vis hva angår kloke ord og verdier. Synes ikke du skal “ta alle over en kam”der – virker litt ovenfra og ned. Ikke så mye yngre enn deg, og har samtaler daglig med generasjoner yngre. Det store internett gir stort sett et annet bilde enn hva som faktisk er realitetene, og godt er det – derfor forholder jeg meg ikke til historier, eller “fakta” “der ute”, men til ekte mennesker face to face – det er det som er fakta og livet for min del. God dag 😊

  • Jeg tar vel egentlig ikke alle over en kam da, men………… Via internett og da særlig fotogallerier har jeg mange kontakter i barnebarnsalder, men så er jo foto noe som binder sammen generasjoner.

 4. Jeg sier kanskje ikke hei til en fremmed, men det hender jeg smiler. Og vedkommende som får smilet blir litt forbauset og undrer seg sikkert veldig om jeg var noen de kjente? Men det er hyggelig da, å få et smil, spesielt hvis man har en litt dårlig dag, og føler seg nedfor og alene.
  Man er ikke eldre enn man føler seg, synes jeg er et fornuftig ordtak. Og selv om jeg er 50, og av og til føler meg som en 90 åring i kroppen, så er hodet ungt enda 🙂 Og 66 er jo ingen alder. Jeg tenker som så at når man nærmer seg 100, da kan man snakke om høy alder. Men man må jo fortsatt få lov til å være “ung” og ha de samme gode verdiene 🙂
  Jeg synes forbildene dine er fine ♥

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist