Atle Lundhaug
Venter på sola
Mens jeg venter på sola.

Mens jeg venter på sola.

Mens jeg venter på at sola skal sende sine varme stråler inn gjennom vinduet så ser jeg på fuglene. De venter sikkert også på at sola igjen skal varme. Mens de venter så spiser de stort sett hele dagen. Så lenge jeg fyller på så er de der. Her er det ikke snakk om åndelig føde- Kun det som går inn i nebbet og ned i magen betyr noe. Rart egentlig hvor mange mennesker som ligner fuglene jeg mater. Kun en ting er viktig virker det som. Mat i magen.

Den livgivende sola.

Den livgivende sola er for meg den som gir lys på himmelen. For andre mennesker kan det være noe dypere. Radioen min står ofte på NRK P1 på morgenen. Da hender det at jeg også at jeg må overvære morgenandakten. Jeg kunne ha byttet kanal for andakten betyr ikke noe for meg, men da mister jeg jo hva den handler om. I dag handlet den vel litt om at vi trenger kun ett bud. Det var så enkelt og greit sagt. Det vi trenger er 7.bud. Du skal ikke stjele. Forklaringen på den påstanden var så enkel. Tenk selv.

Sola ble borte for meg.

Sola ble borte i mitt liv, men allikevel så lever jeg ikke i mørke. Jeg er på konstant leting etter å finne sola. Jeg kan jo ikke gi opp å prøve bringe verdi inn i livet til Gullhjerte mitt. En dag finner jeg jo måten å gi noe som kan bli hennes link til meg. Linken som skal gi en stemme til et bilde hun aldri glemmer. Du bryr deg ikke om meg, sier hun. Da svarer jeg alltid hvorfor tror du jeg er her ? Det er brutalt, men da skifter stemmen hennes fra hard til myk. Du vet jeg er glad i deg, sier hun.

På evig leting etter sola.

Jeg er på evig leting etter sola det er Alzheimers straff over meg som over mange andre også. Vi må alle lete for å komme gjennom hverdagen. I en virkelighet som stadig blir verre kreves det. Det blir aldri bedre enn i går. I dag blir det verre. Jeg regner ikke inn korte perioder for de er kun korte. Min åndelige føde henter jeg fra en overbevisning om at jeg finner det jeg leter etter. Jeg gir aldri opp. Fuglene lander på brettet selv om det er tomt fordi jeg fyller på igjen. De er tålmodige, de venter. Som meg så vet de, de tror ikke, de vet.