Atle Lundhaug
Samtykkekompetanse.......... smak litt på det lange ordet

Samtykkekompetanse…….. smak litt på det lange ordet.

Samtykkekompetanse………. smak litt på det lange ordet så får vi se hva du får ut av det. Samtykkekompetanse reguleres av et lovverk §4-3, les det kan være nyttig for mange. Eli faller inn under dette for hun vet jo ikke hva som er best for seg selv. Allikevel spør jeg henne, » skal vi kjøpe ny bil, skal vi få gjort noe med den tanna di « Jeg spør for å informere henne om hva jeg tenker gjøre. En litt penere måte å gjøre ting på.

Den samme samtykkekompetansen eller mangel på denne har før til at det har tatt over 1/2 år å få til nødvendig tannbehandling. Diverse A4 ark har vært på vandring mellom tannlegen, sykehjemmet, meg og nå til slutt sykehuset. Det skal ikke være lett. Eli har alltid vært redd tannlegen og må ha bedøvelse. Det å få henne til å sitt rolig så lenge at en fylling kan repareres sier seg sel at er umulig.

Fylkeslegen som jo da må inn i bildet kom på den geniale ideen om tilvenningstimer. Utrolig lurt, men igrunnen utrolig dumt ettersom Eli jo ikke vet hun har vært hos tannlegen når hun går ut døra. Jeg ville i utgangspunktet at hun skal ha narkose. Det gjør vondt å være redd selv om man har fått ei sprøyte i tanna. Når vi blir redde så rømmer vi.

Nå etter å ha brukt mye energi så har vi fått time 15/11 på sykehuset for å få gjort dette under narkose. Så lett var ikke det. Siste jeg måtte gjøre var å sende en erklæring til sykehuset at jeg tar på meg ansvaret. Man kan dø av narkose og da er det viktig at noen har ansvaret for dette. Kanskje kunne vi brukt litt mindre tid og brukt litt mindre av fellesskapets penger dersom vi hadde hatt omvendt saksgang. Erklæringen fa meg var jo SesamSesam uansett.

Min Eli, mitt ansvar.

En ting er sikkert, har du først havnet i en slik situasjon så tar kampen aldri slutt. Håper du som er innom kan få muligheten til å styre unna alle skjæra i sjøen når du ser alle litt tydligere.

1 Kommentar postet

  1. «Byråkrati»
    Ting tar jammen tid.
    Og liksom forståelsen er til å ta og føle på.
    Synd på de som ikke har en kjærest som pårørende.
    Du er bare fantastisk!

Kommentarer er lukket