Atle Lundhaug
Søppeldunkens innhold.
Inneholde av søppeldunken

Søppeldunkens innhold.

Søppeldunkens innhold kan være spennende nok den dersom du ikke selv har lagt søpla der. Du åpner lokket og hva finner du der ? Et merkelig innhold som slettes ikke alltid er kildesortert slik vi er opplært til å gjøre. Vi føler oss liksom litt mer miljøvennlig dersom det er gjort og det med miljø er viktig for mange. Det er vel viktig for alle når jeg tenker etter. Det var vel ikke tre dunker ned ved veien jeg tenkte på heller. Mer en annen type søppel. Den digitale.

Søppelpost mappa mi.

Søppelpostmappa mi er jo den digitale versjonen av de tre dunkene nede ved veien. Innholdet der er på ingen måte sortert. Jeg har gjort til en vane at jeg åpner den hver helg. Det hender det er ting der som ikke skal være der. G-mail sorterer hardt. Det var litt av hvert som vanlig,men egentlig veldig mye om nettspill. Det kan man jo undre seg litt over ettersom jeg ikke leverer Lotto engang.

Denne gangen fant jeg også en slags analyse av meg. Innholdet av den analysen får vel gå inn i historien som lærerik, men uten betydning. Hva andre mener om meg eller mine sprell bryr jeg meg ikke om. Det finnes allerede en mappe med mitt navn på så hobbypsykologen er litt seint ute. Utrolig spennende å få så mye oppmerksomhet og at min atferd skal få slik interesse for noen.

Veldig ofte reiser jo jeg ned til Gullhjerte mitt. Ordene Gullhjerte mitt ser også ut til å irritere en del, men har en naturlig forklaring. Du må nok ha lest alt for å forstå det. Som sagt så drar jeg ned til henne så ofte jeg kan og helst da hver dag. Det er naturlig for meg å tilbringe ledig tid sammen med henne. Noen ganger er det ikke så veldig koselig, men skulle jeg la være av den grunn ? Skulle jeg velge henne bort fordi det gjør vondt inni meg ? Hvorfor skal jeg beskytte meg selv mot henne jeg er glad i ? Er det ikke jeg som skal beskytte henne ?

Det gjør vondt. Det skal gjøre vondt. 50 år sammen skal føles. Nesten hver gang sier Eli, Du veit jeg er glad i deg. Dersom livet mitt er en skute så er det de ordene som er kartet jeg prøver å navigere etter. Noen ganger er kartet borte, men det dukker alltid opp igjen. Mitt nye liv er fremdeles et liv sammen med henne og jeg prøver å lære meg de nye forutsetningene. Det hender nok at jeg tar en sterk en for å slappe av. Glassets innhold er under 1/2 dl med whisky og varmer opp is. Jeg trenger ikke engang en liten hvit pille for å komme meg igjen etter en solid nedtur.

For fremtiden skal jeg la Google Mail håndtere søppelpostmappa mi helt fritt for det gjør Google på en utmerket måte. Søppel er søppel selv om den varmer litt under destruering.