Atle Lundhaug
sorg i hjertet
Livets klokke tikker brutalt videre mens lyset brenner ned.

Sorg i hjerte, det blir aldri bedre enn i går.

Sorg i hjerte, det blir aldri bedre enn i går.

 Sorg er som en trekant som dreier rundt i hjertet
med spisser som risper. Det gjør vondt, forferdelig vondt
til trekantenes spisser er avslitt og det bare
er en kule igjen, som glir rundt uten smerte.
Sorg er en prosess som tar tid, men den tar slutt.
Hvor lang prosessen er beror på hva vi har mistet,
hvilke ressurser vi selv har og hvilken støtte
vi mottar fra omgivelsene våre.
Men når gleden over det du har hatt,
overskygger savnet av det du har mistet, når du vet
at du aldri villet unnvært det du har tapt,
selv om du var klar over at du en gang
kanskje måtte gi slipp på det, da er trekantens spisser
avslitt og kulen blir en skatt i ditt hjerte.
-kinesisk visdomsord-


Det har aldri skjedd at jeg har åpnet med å sitere noe av andre. Det var bare at det ble slik. Ofte når jeg drar til Gullhjerte mitt så møter jeg på plassen utenfor Helsetunet en gammel mann. Han har passert 90. Han er på vei ut hver enest dag han kan gå dit. Jeg er på vei inn. Jeg tenker ofte at jeg ser meg selv om noen år. Vi veksler noen ord, vi har noe felles. Vi har sorg i hjertet, det blir aldri bedre enn i går, men vi håper begge to. Håpet vil alltid være der for det er en av grunnpilarene i det som kalles kjærlighet.

Venner i sjelen fordi vi begge får æren av å oppleve våre gullhjerter tro vi har funnet oss en ny kjæreste. Det skjæres i brystet med en dårlig slipt kniv for du vet at det kan aldri bli en annen. Ingen kan fylle den tomme plassen ved siden av deg. Aldri når du mister og har mistet på denne måten. Du har blitt redd kjærligheten som hver dag påfører deg så mye smerte.

Så håper jeg den gamle mannen gjør som meg. Jeg viser henne bildet av kjæresten min, da smiler hun. Det er meg jo.

Lepper kan smile munnen kan le, men sorgen i hjerte kan ingen se.

Når munnen er stille og leppene tier, da er det utrolig hva øynene sier.

Hvem som skrev dette aner jeg ikke, men strofen sier alt om det jeg kan se. Han har det så vondt. Vi er brødre i smerte uten mulighet til å komme ut av det.

Får håpe at vi begge en dag kan få oppleve som visdomsordene sier. Akkurat i dag er det helsvart.
Slik er det at vi to som tilhører hver vår generasjon får føle den samme tyngende sorgen over å miste våre på denne måten.

Sorg og smerte
Hun sover så fredfullt uten å bekymring for morgendagen.