årsak startvansker
Rett og slett startvansker

Rett og slett startvansker.

Rett og slett startvansker idag etter kjøreturen til Kolbu på Toten i går. Vi har jo en liten grav der oppe som jeg synes det er nødvendig å besøke med jevne mellomrom. Da er det jo tungt å være menneske og dobbelt tungt blir det jo å sitte der med barn og barnebarn nå som Eli ikke er med. Får vel prøve om det går med en lang biltur for henne da det blir lengre lyst om kvelden. Dette med at det blir mørkt når vi kjører det vet jeg at hun reagerer på.

Grått og trist er det ute så jeg sitter fremdeles i pysjamasbuksa. Våknet jo i stolen foran en svart tv på morran her og etter å ha luftet Vamp sov jeg videre i samme stol. Klokka 10.30 var det slutt på sovningen selv om jeg nok kunne brukt resten av dagen under ullteppet. En mage som skrek etter mat satte en stopper for mer søvn. Når man ikke får sove pga lyder fra magen så er det vel på tide å stå opp. Sover snart mer i stolen enn i senga.

Disse har ikke startvansker.

uten startvansker
Disse er uten startvansker.

Disse har jo ikke startvansker siden øya er oppe døgnet rundt. Steindøde og helt betydning kanskje, men allikevel litt kos da. Det har blitt en del bamser siste tre måneder for det er moro å gi bort litt glede. Eli har to på rommet sitt nede på 3C og det har ført til glede for henne hver gang hun går inn der. Hun sier selv at hun prater med dem. Trygghet for alle gir disse. vi har vel alle et forhold til bamser fra vi var små.

Som sagt så har jeg gitt bort en del av rasen. noen på størrelse 130 cm og noen som disse fire hos meg. Moro å overraske litt for hvem trodde jeg brydde meg om bamser ? Emma, eneste jentebarnebarnet stakk av med den største. Jeg hadde kjøpt en til en god venn og hadde den hjemme over natta. Resultatet ble at jeg måtte kjøpe en til for min ble jo så ensom 🙂 Nå har den siste fått et godt hjem etter bilde i går kveld å dømme.

Årsaken til startvanskene.

Årsaken til startvansken er vel å finne i bildet på toppen. Gullhjerte mitt. Lørdag fungerte jo ingenting og da begynner jeg jo å spole båndet tilbake i ett kjør. Det er umulig ikke å bli påvirket av det. Det er og blir et veldig slit. Jeg sliter jo også veldig med å bestemme meg for om jeg skal skrive mer eller la være. Når jeg da får en tilbakemelding om at det hjelper andre som er litt lengre bak i forløpet enn oss så får jeg jo ikke til å slutte skrive heller. Jeg vil at andre kan kjøpe seg litt tid til å forberede seg på den mentale nedturen de vil møte på vegen. Den kommer det er sikkert.

Det er jo meg som pårørende og mine tanker dette handler om. Det var tenkt dagbokform, men det har jeg ikke klart siste halvår pga at jeg vingler veldig i om jeg skal skrive eller ikke. Jeg vingler forresten i alt jeg gjør om dagen, men grunnen under føttene er sleip og det er vanskelig å finne fotfeste. Slik er vel jeg da.

Forhåpentligvis ikke startvansker på denne.

bmw i3s
Helt uten startvansker

Forhåpentligvis ikke startvansker på denne for den har jo jeg kjøpt, men ikke fått enda. Neste uke kommer vel duppedingsbilen min BMW i3s og det begynner å bli veldig spennende dette. Fant en blogg faktisk om bilen og den gjorde at jeg gleder meg veldig. Bare klikk over og les. Instruksjonsbok fant jeg på nettet og den er lest så mange ganger at jeg husker ikke en eneste ting fra den. Bil er jo ikke min store interesse, men at dette gjør lommeboken min litt enklere å håntere er det ingen tvil om. Kjøremønsteret mitt er jo også forandret slik at jeg trenger ikke en stor tung firehjulstrekker lengre. Blir jo veldig moro å kunne vaske taket uten gardintrapp også. Glede i livet på fire hjul er ikke det verste og Eli spør hver gang etter den svarte bilen. Felles glede er jo dobbel glede. Så får det heller koste litt.

p.s bildet er stjålet fra bmw på en hederlig måte.

8 Kommentar postet

 1. Jeg må skrive litt til..Gikk inn på linken du delte om at dere har en liten grav å gå til.. Leste og ble veldig rørt. Tenk at dere fikk holde den lille gutten. Vondt, men sikkert godt etterpå. Jeg har ett barnebarn som er født samme året, hun blir 14 år i neste måned.

 2. Det er fint å følge deg og Eli, og jeg håper du fortsetter å skrive om livet deres.
  Du velger jo selv hvor mye du vil dele og være åpen om.
  Koselig med bamser, vi har noen av dem vi også. Store og små. 🙂
  Fin bil dere har kjøpt, alltid spennende med ny bil. Spesielt for dere mannfolk 😉 Ønsker deg en fin dag Atle. 🙂⚘

 3. Håper Eli blir fornøyd med «svartbilen» og vil bli med ut på tur ♥️ Bamser er alltid kos, min sitter på nattbordet 😁
  God natt Atle, fra ei som allerede er i pysjbuksa 😊

 4. I kjærligheten kjører håpet med firspann, forventningen med tospann og virkeligheten med et gammelt øk.

  Luise Bertram

 5. Takk for at du fortsatt vil dele! Du skriver veldig bra og!
  Så morsomt med de bamsene, at de ikke bare gir glede og trygghet til de små, men til de store og!
  Så fin bil da, jeg bytta min dieselbil des 2017 mot en ny bensin, ..ingen ladebil..dyr i drift er min. Så vurderer å bytte til vinteren igjen. Biler er pengesluk..Og tenk at Eli og venter på den svarte bilen! Får håpe dere får noen fine turer sammen etterhvert.

 6. Jeg har skrevet det før en gang, og gjentar det gjerne: dine betraktninger, tanker, testing og forsøk er ikke bare til stor hjelp for de som har nye alzheimere i familien, men en viktig dokumentasjon på hvordan livet som pårørende kan arte seg. Det er på langt nær alle som kan eller vil skrive, og det er enda færre som kan formidle så snørr og tårer renner, slik du gjør innimellom. Jeg forstår at du kan tvile på nytten, og om du orker, men jeg oppmuntrer deg og anmoder deg sterkt om å fortsette. Jeg tror mange kjenner seg igjen i den fortvilelsen og følelsen av å miste fotfestet som du beskriver her. Det er så viktig å vite at man ikke er alene om å føle det slik. Jeg anmoder også andre lesere om å kommentere for Atles skyld. Han trenger å vite at du synes det er nyttig og bra det han skriver. Du får antakelig mange private meldinger også. Alle opplever denne sykdommen forskjellig som nærmeste pårørende. Det er støtte i å vite om hverandre.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist